SOUBOJ BRATŘÍ PUMPRLŮ

SOUBOJ BRATŘÍ PUMPRLŮ

V 7. kole nadstavby Kooperativa NBL doma v sobotu přivítáme egoé Basket Brno. Zápas začíná v 17:00 ve Sportovním centru. Utkání bude mimo jiné soubojem bratrské dvojice Pumprlů. Zatímco za nás hraje reprezentační kapitán Pavel, v dresu Brna nastupuje jeho mladší bratr Radek.

Oba bratři proti sobě vyběhnou teprve počtvrté. Naposledy se utkali v lednu 2018. Oba vzájemné souboje letošní sezony totiž vynechal brněnský Radek. “Na zápas proti bráchovi se těším moc, protože místo těch 15 zápasů, co už jsme proti sobě mohli hrát, tak jsme hráli asi jen tři, jelikož vždycky jeden z nás chyběl,” řekl Pavel Pumprla.


Zatímco Nymburk vládne bez porážky ligové tabulce a přemožitele nenašel už 37 ligových zápasů v řadě, Brno uzavírá tabulku nadstavbové skupiny A1. Je tak i jedním z našich možných soupeřů pro čtvrtfinále play off.


Oba celky se dosud utkaly dvanáctkrát a všechny jsme vyhráli. V této sezoně jsme doma zvítězili 98:63 a v Brně 91:70. Nejmenší rozdíl ve skóre vzájemných zápasů byl sedm bodů, největší pak loni v lednu o 53 bodů.


Brno, které má na kontě 10 výher a 18 porážek a poslední čtyři duely prohrálo, se opírá zejména o hru Američana z Havaje Deremyho Geigera, který je s průměrem 17,5 bodu na zápas čtvrtým nejlepším střelcem soutěže. Kromě něj tým táhnou Reginald Keely, Davell Roby, Lukáš Stegbauer nebo talent českého basketbalu Radek Farský. Kelly a Farský ale poslední zápasy pro zranění nehráli.


My jdeme do utkání v kompletní sestavě. Po svalovém zranění je už připraven nastoupit i Eugene Lawrence.


Na utkání bude rovněž možnost získat vstupenku na utkání s Olomouckem, které se bude hrát 27. března netradičně v Kutné Hoře. Příští domácí zápas v nymburském sportovním centru se tak bude hrát až 30. března s Ústím nad Labem. Proto neváhejte a přijďte povzbudit naše hráče už na Brno.



Aleksander Sekulič (asistent trenéra Nymburka): „Brno má problémy se zraněními a omezeným kádrem. Toho se musíme snažit využít zejména v obraně, na kterou se musíme soustředit od začátku zápasu. Musíme soupeři vnutit naší hru a hrát podle našich not. Ukazuje se, že každý zápas v nadstavbě může být těžký, takže nikdy nikoho nepodceňujeme a snažíme se být co nejlépe připraveni na cokoli. Všichni naši hráči jsou připraveni nastoupit.”


Pavel Pumpla (hráč Nymburka): „Na zápas proti bráchovi se těším moc, protože místo těch 15 zápasů, co už jsme proti sobě mohli hrát, tak jsme hráli asi jen tři, jelikož vždycky jeden z nás chyběl. Takže se na to opravdu těším. Dokonce tím, že Brno nemá ranní trénink, tak brácha přijede dřív a pojedeme spolu i na polední los mistrovství světa. Když už ho tu mám, tak ať se vidíme co nejvíce, protože přes sezonu na to moc času není. Na hřišti pak ale budeme většími soupeře, než jak se jinak celý den budeme kamarádit. Tím, že jsem já hrál basketbal a náš starší brácha tak, tak Radek neměl na výběr. Už jako miminku jsme mu dávali míč do ruky. Takže bylo jasné, že bude hrát také

 
vloženo: 15.03.2019 12:03 / přečteno: 5635x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.