ČBF PODALA KANDIDATURU NA ME 2021

ČBF PODALA KANDIDATURU NA ME 2021

Zatímco výkony našich hráčů na mistrovství světa v Číně bude muset většina z nás sledovat na dálku, za dva roky by na zápasy mistrovství Evropy mohlo stačit zajet do Prahy. Česká basketbalová federace totiž oficiálně podala kandidaturu na pořádání EuroBasketu 2021. Pokud uspěje, jedna ze čtyř skupin by se hrála v pražské O2 Areně.

Zájem ČBF přivést do České republiky největší hvězdy evropského basketbalu je veřejně znám od minulého EuroBasketu. A nyní došlo k reálným krokům. “Ve středu jsme na FIBA oficiálně odeslali kandidaturu České basketbalové federace na pořádání jedné ze čtyř základních skupin EuroBasketu 2021,“ potvrdil generální sekretář ČBF Michal Konečný. “Zájem FIBA deklarovalo 13 národních federací. Uvidíme, zda všechny podají oficiální kandidaturu,“ upřesňuje.

ČBF by EuroBasket 2021 spolupořádala s dalšími třemi zeměmi. FIBA tento model zvolila jako nouzový v roce 2015, kdy se mělo ME konat na Ukrajině, a vzhledem k tomu, že se osvědčil, chce ho držet i v následujících letech.


Už samotné podání kandidatury vyžadovalo splnění několika podmínek kladených na zájemce ze strany FIBA. “Kromě deklarování dostupnosti hlavní i tréninkové haly jsme už museli vstoupit do jednání s potenciálními ubytovateli. Podařilo se nám získat podporu hlavního města Prahy. Spočítali jsme, že kdyby se EuroBasket 2021 v Praze konal, mělo by to na veřejný život nejen v metropoli pozitivní dopad,“ vysvětluje Konečný.


FIBA Europe nyní posoudí všechny žádosti, které jí budou zaslány. O tom, kdo uspěje a bude pořádat EuroBasket 2021, však bude rozhodovat až nový Výbor FIBA Europe, který bude znám v květnu tohoto roku. Rozhodnutí bude důležité i z toho pohledu, že od podzimu 2019 bude startovat nový kvalifikační cyklus právě o evropský šampionát 2021.


“Naše šance na pořadatelství se nyní jen těžko odhadují. Věřím ale, že naší výhodou je zkušený tým pořadatelů, který byl ze strany FIBA chválen po každé velké mezinárodní akci, kterých jsme od roku 2010 uspořádali již několik. Navíc Praha a O2 arena jsou místa, kam by se chtěl každý zahraniční fanoušek basketbalu podívat,“ dodal generální sekretář ČBF.


Lákavé by to mělo být i pro naše fanoušky, kteří by tak měli možnost vidět nymburské hráče Vojtu Hrubana, Jaromíra Bohačíka, Martina Kříže, Martina Peterku, Pavla Pumprlu, Tomáše Vyorala a Petra Šafarčíka ve spolupráci s dalšími českými hvězdami Tomášem Satoranským, Janem Veselým a Ondřejem Balvínem v zápasech proti nejlepším evropským hráčům. Tak držte palce.


 
vloženo: 14.03.2019 08:59 / přečteno: 5490x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.