V SOBOTU JE LOS MS

V SOBOTU JE LOS MS

V sobotu v poledne proběhne losování mistrovství světa basketbalistů v Číně, které netrpělivě vyhlížejí i naši hráči, kteří tvoří polovinu národního týmu.

Jedinou jistotou je, že nenarazí na Německo, Polsko a Írán, se kterým jsou ve stejném koši. Těšit se ale mohou na atraktivního soupeře, když z prvního koše mohou dostat obhájce titulu Američany, Francii, Španělsko nebo domácí Čínu, kterou by si přáli asi ze všeho nejvíce. Čína by totiž měla být hratelným soupeřem, jelikož ve světovém žebříčku je až třicátá, zatímco Češi jsou čtyřiadvacátí. Navíc takový zápas slibuje i skvělou kulisu před domácími fanoušky.
 

Svěřenci trenéra Ronena Ginzburga jsou nasazeni v pátém z osmi košů. Mají tak jistotu, že budou nalosováni do skupiny A (Peking), C (Kanton), E (Šanghaj) a G (Šen-čen). Los jim přiřadí soupeře z košů 1, 4 a 8. Ve čtvrtém koši jsou Portoriko, Turecko, Dominikánská republika a Venezuela. V osmém koši pak Japonsko, Jordánsko, Tunisko a Pobřeží slonoviny.

 

Už nyní je tak jasné, že v silách českého týmu v případě jeho kompletního složení by mělo být bojovat o první dvě místa ve čtyřčlenné skupině a postup do nejlepší šestnáctky turnaje.

 

Los o kompletním složení skupin rozhodne v sobotu v 11:30 českého času. Přímý přenos vysílá ČT Sport a bude ho možné sledovat i na youtubovém kanálu FIBA.

 

A jaké přání mají reprezentanti v dresu Nymburka?

 

Martin Peterka: „Asi pro všechny by bylo super, kdybychom dostali Američany, ale na druhou stranu by to byl asi nehratelný soupeř. Tak se spíše necháme překvapit. Z hlediska hratelnosti by z toho prvního koše byla lepší Čína. Na tu by navíc přišlo hodně lidí, takže by to bylo i atraktivní. Já chci postoupit dál, takže bych si přál dva hratelné soupeře. I když tady se asi těžko bude hledat slabý soupeř. Maximálně trošku slabší. Asi by bylo nejlepší dostat Američany a dva hratelné týmy.”

 

Vojtěch Hruban: “Nejvíce bych si přál domácí, protože z prvního koše je to nejhratelnější soupeř, navíc je to záruka plné haly. Takže by to spojilo atraktivitu s možností je porazit. Já už hrál proti Číně na její půdě na univerziádě a ta atmosféra byla skvělá, že mi to hodně utkvělo v paměti a chtěl bych si to zopakovat. S evropskými týmy hrajeme často, tak by bylo fajn potkat někoho jiného.”

 

Martin Kříž: „Zajímavé by bylo hrát s domácí Čínou před našlapanou halou. Spousta lidí, se kterými jsem se bavil, by ale chtěla Ameriku. Naše přání to ale pro základní skupinu asi není. Spíše doufáme, že chytíme někoho hratelného. Určitě tam nechceme jet jen odehrát základní skupinu a pak hrát o umístěni v dolní polovině. Takže věřím, že z prvního koše to bude něco přívětivějšího než Amerika, což by byly asi Čína, a že budeme mít šanci postoupit do horní šestnáctky.”

 

Tomáš Vyoral: „Sice by to pro nás bylo kruté, ale určitě bych si chtěl zkusit zahrát proti Americe. Do NBA se člověk jen tak nedostane a proti takovým hráčům si jen tak nezahraje. Takže bych si to chtěl vyzkoušet, i když by to pro nás asi byl krutý výsledek. Případně pak proti domácí Číně, kdy by mohla být dobrá atmosféra. Jsou tam i africké týmy, které budou jistě skvěle atleticky disponované. Každý soupeř bude těžký. Asi by ale pro nás bylo zajímavější zahrát si proti neevropským týmům, protože proti soupeřům z Evropy hrajeme pořád. Takže by bylo fajn, vyzkoušet si stylů co nejvíce.”

 
vloženo: 15.03.2019 10:26 / přečteno: 5223x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.