BOHAČÍK PRODLOUŽIL SMLOUVU

BOHAČÍK PRODLOUŽIL SMLOUVU

Basketbalový reprezentant Jaromír Bohačík se dohodl s naším klubem na nové smlouvě platné až do roku 2022. I pro příští sezony jsme tak udržel v našem kádru jednu z klíčových postav klubu a nejlepšího střelce národního týmu v úspěšné kvalifikaci o mistrovství světa.

Šestadvacetiletý rozehrávač přišel do Nymburka v roce 2017 z USK Praha. Brzy se vypracoval ve stěžejního hráče a v této sezoně táhne náš tým střelecky spolu s Vojtěchem Hrubanem. V české lize má průměry 12,3 bodu, 2,3 asistence a tří doskoků na zápas, když v průměru hraje 21 minut.
 

V Lize mistrů přidával 12 bodů, 4,3 doskoku a 2,6 asistence na utkání. Ještě lépe si vedl v kvalifikaci o MS, kde k prvnímu postupu národního týmu od roku 1982 mezi světovou elitu přispěl jako nejlepší střelec týmu s průměrem 13,6 bodu na utkání. V polovině z 12 utkání dal více než 17 bodů.

 

Samozřejmě se tak o něj začaly zajímat i celky ze zahraničí, kde už během kariéry působil v dresu belgické Lovaně. Dokonce situaci sondoval úřadující šampion Ligy mistrů AEK Atény. Bohačík však bude nadále svou kariéru rozvíjet v Nymburce.

 
Jaromír Bohačík a Kamil Řeřábek

Jaromír Bohačík: „Vnímám to jako projev důvěry ze strany Nymburka a doufám, že naplním očekávání v dalších sezonách. Se snoubenkou jsme se tady zabydleli, cítíme se tu velmi dobře a jsme šťastní. Jsem tu velmi spokojený a doufám, že budu moci důvěru splatit. Naše cíle jsou týmové a těším se, že v dalších sezonách uděláme velkou díru do Evropy.”

 

Ondřej Šimeček (sportovní manažer Nymburka: „Vzhledem k výkonům Jardy v našem dresu i za národní tým nebylo o čem přemýšlet. Chceme budovat tým na českých základech a Jarda je jedním ze základních stavebních kamenů.”

 

Kamil Řeřábek (hráčský agent Octagonu): „Je to velká věc pro Jaromíra i Nymburk. Prodloužili jsme funkční spolupráci. Je skvělé, že Nymburk dokázal udržet borce, který ukazuje své kvality v Lize mistrů i reprezentaci. Probíhal zájem dalších týmů i zajímavých jmen. Měl nabídky například z AEK Atény, aktuálního vítěze Ligy mistrů. O to větší punc to dává na to, co pro nás znamená toto prodloužení smlouvy. Nymburk má také velmi zvučné jméno v Evropě.”

 
vloženo: 15.03.2019 08:00 / přečteno: 5256x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.