NEJLEPŠÍ AKCE SEZONY

NEJLEPŠÍ AKCE SEZONY

Po konci sezony jsme si pozorně prohlédli všechna utkání v uplynulém ročníku a vybrali nejlepší akce našich basketbalistů. Vznikla tak přehlídka parádních smečí, alley oopů, přihrávek, kombinací i bloků. A ze čtyřiceti nejlepší akcí jsme vybrali vítěznou pětici.

Na páté místo jsme zařadili spolupráci mezi Braceym Wrightem a Michaelem Myersem z lednového utkání v Brně, kdy Wright nahazoval míč a Myers rovnou ze vzduchu zasmečoval, ačkoli se mu cestu ke koši snažil zatarasit obránce.

Čtvrtou nejlepší akcí je parádní putback dunk v podání Alexe Davise v lednovém utkání Ligy mistrů v Antverpách, kde se Alex z trojky rozběhl ke koši při střele Braceyho Wrighta, zavěsil se do vzduchu a míč poskakující po obroučce zarazil do koše.

Alex Davis obsadil i třetí příčku a to se smečí přes obránce v březnovém ligovém utkání s Olomouckem v Kutné Hoře. Po přihrávce Vojty Hrubana si to Alex namířil rovnou do koše a vůbec mu nevadilo, že mu v cestě stojí Jiří Dedek. Razantním výskokem a ještě razantnější smečí mu nedovolil zabránit ve skórování.

Na stříbrnou příčku jsme vybrali střelu Braceyho Wrighta v posledních vteřinách březnového utkání v Opavě, která odvrátila hrozbu jediné porážky sezony. Bracey si vzal na poslední akci míč a už ho nikomu nepůjčil. Povodil si bránícího Filipa Zbránka, po naznačení úniku na pravou ruku si dal míč doleva a jumpem z kruhu pro trestné hody zařídil výhru 90:89. Šlo tak o vítězný buzzer beater.

Nejlepší akcí jsme ale zvolili jinou parádu. Tu předvedl loni v říjnu Vojta Hruban při utkání Ligy mistrů s AEK Aténami. Za stavu 59:61 se pomocí crossoveru zbavil obránce a zamířil si to rovnou ke koši. A i když ho ve vzduchu zkušený Litevec Jonas Mačiulis fauloval, dokázal Vojta jednou rukou míč efektně zasmečovat. To také následně oslavil velkou dávkou emocí. Podle nás šlo o nejhezčí akci celé sezony. 

Zde se můžete podívat na výběr 40 nejlepších akcí, na konci videa je vítězná pětice.
 
vloženo: 17.06.2019 13:46 / přečteno: 6803x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.