POMOCI MŮŽETE I VY

POMOCI MŮŽETE I VY

Čtyřicáté čtvrté kolo bude letos tím, kdy se uskuteční tradiční charitativní akce Každý koš pomáhá. V rámci této akce přispěje tradičně každý hráč za vstřelený bod 10 Kč a týmy 100 Kč na konto charitativního rojenu Každý koš pomáhá, který se zaměřuje na pomoc dětem, které dosáhli věku osmnácti let a odcházejí z dětských domovů.  Pomoci budete moci opět i vy a to díky dárcovským DMS. Nově se do této akce zapojí i každý delegovaný rozhodčí, který zašle na konto 500 Kč.

Televizní  přenosy k akci Každý koš pomáhá:
  • 16.4.2010    20:00   BK Synthesia Pardubice - BK Prostějov
  • 17.4.2010    21:00   Mlékárna Miltra Nový Jičín – ČEZ Basket Nymburk (záznam)
  • 18.4.2010    16:00   NH Ostrava – BC Kolín
Dárcovské DMS můžete posílat ve tvaru: DMS POMOCKOSEM a odeslat na číslo 87 777. Cena SMS je 30,- Kč a 27,- připadne na projekt Ondrášek. 

Článek k akci uveřejněný na server basketmag.cz: 

Co českému basketbalu závidí všechny největší sporty u nás, včetně fotbalu, hokeje i tenisu ?

 
Každý koš (znovu) pomáhá
 

Otázka v nadtitulu nepřehání. Už první ročník basketbalové charity Každý koš pomáhá, kterou v roce 207 společně vytvořily kluby Mattoni Národní basketbalové ligy a Česká televize, vzbudil pozornost ostatních sportů. Nejen samotným nápadem spojit „zaplacení“ všech bodů ve vybraném ligovém kole s dárcovskými DMS fanoušků a televizních diváků, ale hlavně jednotou všech klubů nejvyšší soutěže basketbalistů ve snaze pomoci potřebným. Peníze vybrané v prvních dvou ročnících přispěly nejprve Domům na půl cesty v Praze a ve Valašském Meziříčí. V minulém roce získaných 218 tisíc korun pomohlo postiženému Patrikovi k nákupu nového typu speciálního polohovatelného vozíku a ulehčily život polosirotkovi Samuelovi a osiřelé Ditě. Celkově se za dobu existence této charity vybralo 844 545,- Kč. Komu a jak pomohou basketbalisté prostřednictvím stejnojmenného občanského sdružení Každý koš pomáhá tentokrát ?

 
Mobilní hospic Ondrášek

Finanční pomoc při čtvrtém ročníku charitativní basketbalové akce bude směřovat do obecně prospěšné společnosti, která na Ostravsku poskytuje už pátým rokem zdravotní a lidskou podporu a péči nevyléčitelně nemocným pacientům a jejich rodinám v jejich domácím prostředí. Právě takovou beznadějně hledala kdysi pro svého syna Ondřeje, po kterém je společnost pojmenována, její zakladatelka Sylva Vartová. Posláním Mobilního hospicu Ondrášek je umožnit pacientům s vážným onemocněním, důstojně a v kruhu své rodiny a přátel prožít poslední etapu svého života.

 

Zapojí se kluby, hráčky, rozhodčí a fanoušci

Čtvrtý ročník charity Každý koš pomáhá ozdobí další rozšíření basketbalové pomoci. K mužům, kteří ve prospěch Ondrášku odehrají 44. kolo základní části Mattoni NBL, se totiž připojí i kluby Ženské basketbalové ligy a ligoví rozhodčí. Mužské i ženské kluby přispějí za každý bod družstva 100,- korun a hráči a hráčky 10,- korun, rozhodčí se přidají každý jednorázově částkou 500,- korun. Zapojením všech složek vrcholového basketbalu najednou se tak charita Každý koš pomáhá stává skutečně ojedinělým počinem, který překračuje hranice českého sportu.

Každý koš pomáhá a zapojení ŽBL a Mattoni NBL

27.3.2010            VŠ Praha – Sparta Praha (v termínu 31.3.2010 již nehrají)

31.3.2010            Kara Trutnov – USK Praha

                        Slovanka MB – Frisko Sika Brno
                        Sokol Hradec Králové – Valosun Brno

                        Czech Coal Aldast Strakonice – Loko Karlovy Vary

 

44.kolo MNBL  – charitativní kolo Každý koš pomáhá – televizní utkání

  • 16.4. ČT4 20,00 Synthesia Pardubice - BK Prostějov
  • 17.4. ČT4 21,00 Mlékárna Miltra Nový Jičín - ČEZ Basketball Nymburk
  • 18.4. ČT4 16,00 NH Ostrava - BK Kolín

Diváci a fanoušci se mohou připojit nejenom při sledování televizních zápasů, ale PO CELÝ DUBEN posláním své dárcovské DMS ve tvaru DMS POMOCKOSEM na číslo 87777.


Tři sta tisíc před prvním košem

Čtvrtý ročník akce Každý koš pomáhá bude výjimečný také tím, že ještě než padne úvodní prvoligový koš, bude na kontu přes tři sta tisíc korun. Jako vůbec první přispěli tentokrát částkou 30 tisíc korun pořadatelé tradičního All Stars Game v Pardubicích. O další příspěvek pro Ondráček se zasloužili společně basketbalisté Nymburka a Nadace ČEZ, oranžové kolo při čtvrtfinále Eurocupu vyneslo 75 tisíc korun. Další peníze přidali donátoři projektu, kterými jsou nově sázková kancelář Startip olympijského vítěze v desetiboji Roberta Změlíka, stavební skupina PSG, Detoxi Color a Siemens Fond pomoci.

 
 
vloženo: 10.04.2010 14:21 / přečteno: 9867x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.