VELIKONOČNÍ MAZEC SE VYDAŘIL

VELIKONOČNÍ MAZEC SE VYDAŘIL

Petr Svoboda, trenér kadetů: "V středu 31.3. uspořádal náš tým U16 turnaj smíšených dvojic. Kromě týmu chlapců U16se turnaje zúčastnily starší dorostenky trenérů Mirka Růžičky a Honzy Křížka, takže složení smíšených dvojic bylo jasné."

Dvojice byly vylosovány a rozděleny do čtyř skupin po třech dvojicích.

Sk.A :Andrea-Ondra, Martina-Leoš, Míša-Coubek

Sk.B : Katka-Santiago, David-Plachta, Aneta-Páťa

Sk.C : Zdena-Mára, Kajda-Alain, Vanda-Garden

Sk.D : Monika V.-Márty, Hanička-Lucas, Lenka-Petr Kr.

Dvanáct družstev hrálo nejprve svá utkání ve skupinách. Systém „každý s každým“zaručoval všem dvojicím, že co si odehrají, tak se umístí.Po každém odehraném utkání se házely TH(každý hráč dva hody), které se započítávaly do skóre .Utkání měla díky snahám jednotlivých týmů docela slušnou úroveň. Další pokračování se odvíjelo podle umístění v základních skupinách. První a druhý tým ze základní skupiny postoupil do čtvrtfinále.

 

Skupinu A vyhrála dvojice Martina-Leoš, druhým postupujícím byla dvojice Míša-Coubek .Třetí skončila dvojice Andrea-Ondra.

Skupinu B vyhrála dvojice kluků Plachta-David, druhé místo patřilo dvojici Aneta-Páťa.Třetí skončila dvojice Katka-Santiago.

Skupinu C vyhrála dvojice Zdena-Mára,Sixty, druzí byli Vanda a Garden. Třetí skončila dvojice Kajda-Alain.

Skupinu D vyhrála dvojice Hanička-Lucas, druhé místo získala dvojice Lenka-Péťa Kr. a na třetím místě zůstala dvojice Monika V.- Márty.

 

Třetí družstva ze skupin se mezi sebou utkala ve čtyřech utkáních o konečné umístění na 9.-12.místě.Z tohoto zápolení vyšla nejlépe dvojice Monika V.-Márty, kteří v rozhodujícím utkání porazili (9:6) dvojici Kajda-Alain a skončili devátí, na desátém místě se umístili poražení Kajda a Alain.Na 11.místě se umístila dvojice Katka a Santiago, kteří se vypořádali (7:6) s dvojicí Andrea-Ondráš, kterým zbylo 12.místo.

 

Čtvrtfinálovou skupinu A vyhrála dvojice Aneta-Páťa, která vyhrála obě svá utkání, druzí skončili kluci Plachta-David,kterým k postupu do semifinále pomohlo při rovnosti bodů s dvojicí Míša-Coubek jen lepší skóre.

Čtvrtfinálovou skupinu B vyhrála rovněž zcela jasně a bez porážky dvojice Hanička-Lucas.Na druhém místě a druhou dvojicí, která postoupila do semifinále při rovnosti bodů na skóre před Lenkou s Péťou byla dvojice Zdena-Mára,Sixty.

 

O konečné umístění na 5.-8.místě bojovaly čtyři týmy, nichž se nejvíce dařilo dvojici Lenka-Péťa, která vyhrála obě svá utkání a jejich 5.místo je pěkným úspěchem. Na 6.místě skončila dvojice Míša- Coubek, která patřila k favoritům turnaje a šesté místo asi bylo dost velkým zklamáním. Sedmou dvojicí v konečném pořadí byla dvojice Martina-Leoš, která sehrála některá utkání velmi dobře. Osmé místo zůstalo dvojici Vanda-Garden.

 

Semifinálové dvojice utvořili kluci Plachta-David, kteří se utkali s dvojicí Zdena-Mára,Sixty. Vítězství kluků nebylo jednoznačné (9:7), ale nakonec do finále postoupili oni. Druhou semifinálovou dvojici vytvořili Hanička-Lucas, kteří vyzvali velmi silnou dvojici Aneta-Páťa. Bylo to velmi hodnotné utkání a těsné vítězství (11:9) nakonec patřilo dvojici Hanička-Lucas.

Poražené týmy ze semifinále se utkaly v boji o bronzové, třetí místo. Utkání bylo vyrovnané, dramatické, ve kterém nakonec rozhodla koncovka dvojice Aneta-Páťa a těsné vítězství 10:9 jen dokazuje vyrovnanost obou dvojic. “Bramborová“zůstala dvojici Zdena-Mára,Sixty.

Přišlo velké finále, ve kterém se mohli zdát býti favority kluci Plachta s Davidem. Skutečnost byla však jiná. Dvojice Hanička-Lucas hrála dobrou obranu s doskokem a také s velkým přehledem v útoku. Proto vítězství 9:6 této dvojice,která neprohrála v turnaji ani jedno své utkání, je zasloužené. Na závěr turnaje bylo slavnostní vyhlášení výsledků. Nejprve jsem poděkoval všem dvojicím za jejich účast i za odvedené výkony. Následně všechny dvojice, postupně od dvanáctého místa až k prvnímu, obdržely medaili, čokoládového velikonočního zajíce a diplom za účast.

První tři dvojice navíc dostaly (každý z dvojice) pohár „Velikonoční Mazec“ za první, druhé a třetí místo společně s věcnou cenou (stolní hra, hlavolamy, vložky do sportovních bot, filmy na DVD).

 

Tímto bych chtěl velmi poděkovat trenérům Mirkovi Růžičkovi a Honzovi Křížkovi za finanční podporu při zajišťování cen pro turnaj. Zároveň poděkování patří opět Mirkovi Růžičkovi a Zdenkovi Marešovi za technickou a organizační podporu v průběhu celého turnaje.Na závěr všichni účastníci vytvořili velkou skupinu pod jedním z košů a bylo společné fotografování.

Prvním ročníkem turnaje smíšených dvojic se pokoušíme o pravidelné pořádání velikonočních turnajů. Vůbec nemusí zůstat jen na Velikonocích, můžeme uspořádat něco podobného i před Vánocemi. Myslím si, že takové akce, kde nejde o mistrovské body podchytí mladé hráče a hráčky, stmelí je. Protože rádi soutěží, rádi se baví. A nakonec se nám třeba podaří vytvořit tradici her mládeže, které kdysi tak zdobily nymburský basketbal. Možností je velmi mnoho ať jsou to podobné turnaje (dvojic, týmů) nebo i jednoduché soutěže (TH,trojkové pokusy atd).

V každém případě chci ještě jednou všem poděkovat za Vaši účast na turnaji, byli jste všichni dobří.

 
 
vloženo: 06.04.2010 02:10 / přečteno: 12306x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.