HIT ZÁVĚREČNÝCH KOL MATTONI NBL

HIT ZÁVĚREČNÝCH KOL MATTONI NBL

Už zítra se střetneme s nejhorčejším kandidátem na finále Mattoni NBL. Do Nymburka míří tým z Nového Jičína, který je jedním ze tří družstev, které nás dokázalo v letošní sezoně porazit. Pravdou je, že svěřenci trenéra Cholevy využili naše povánoční rozpoložení, o výsledku rozhodlo prodloužení a hrálo se na palubovce Nového Jičína, kde je i tlak ze strany diváků na rozhodčí a hostující hráče enormní.  

Nový Jičín je také posledním našim přemožitelem na domácí palubovce. Stalo se tak 22.března 2006, utkání skončilo poměrem 86:95 a pamětníků na tu dobu mnoho na palubovce nebude. Na obou stranách jsou to současní kapitáni Ladislav Sokolovský a Bobo Hájek, třetím pamětníkem je Rosťa Pelikán.
Nový Jičín - ať už jako Mlékárna Kunín, nebo Geofin či Mlékárna Miltra - je našim nejčastějším soupeřem vůbec. Utkali jsme se již celkem třiašedesátkrát. Celkový poměr skóre je impozantní: 5827:5233. Vliv na tak velké číslo má nejen počet zápasů, ale také to, že často končí zápasy s Novým Jičínem vysokým bodovým přídělem (bodový průměr na zápas je 92:83). V květnu 2005, v prvním zápase finálové série, si vzaly obrany obou týmů dovolenou a diváci mohli vidět celkem 231 bodů v normální hrací době. Čtyřicet sedm zápasů jsme vyhráli my, přičemž nejvyšší vítězství o 42 bodů jsme zaznamenali 1.června 2008 (89:47) ve druhém finálovém zápase (hrálo se ve dvou dnech po sobě).  První vítězství jsme zaznamenali 23.března 2002 (98:75), po čtyřech předchozích porážkách. V dalším ročníku jsme v listopadu 2002 vyhráli také na palubovce Nového Jičína (95:93). 

Do Mattoni NBL vstoupili novojičínští mlékaři smolně. V televizním duelu se svým velkým rivalem z Prostějova. V utkání se střídaly delší dobré chvíle jednoho nebo druhého týmu, a tak rozdíl ve skóre se pohybovat v rozmezí deseti bodů na obě strany od nuly. Na konci zápasu se šťastně trefil Veikalas a rozhodl o těsné prohře domácích. Další prohru zaznamenal Nový Jičín už v 7 kole, kdy prohrál na palubovce Děčína. Opět to byl zápas, ve kterém nebyl bodový rozdíl velký. První čtvrtinu základní části končil Nový Jičín prohrou na naší palubovce doposud nejvýznamnějším rozdílem dvaadvaceti bodů. Dvanáctým kolem (11.11.2009) začala dlouhá, předlouhá série vítězství. Celkem 17 kol Jičín nepoznal hořkost porážky. Mezi přemožené týmy patřil mimo jiné Prostějov, Děčín, Pardubice i Nymburk.  Pro nás to byla poslední porážka v nepovedeném přelomu roku a přišla až v prodloužení. Ještě šest kol udržel Nový Jičín neporazitelnost. Kosa na kámen padla opět v Děčíně, který zatím jako jediný dokázal Mlékárnu dvakrát porazit. 
V Českém poháru v Klatovech postoupil Nový Jičín ve Final 8 přes Ústí n.L. a Pardubice do finále, kde už jsme mu byli nepřekonatelným soupeřem. 
Mlékárna Miltra zakusila atmosféru Středoevropského poháru. V něm prohrála jen jednou s maďarským Paksem a ve Final 4 v Rumunsku pak celou ligu vyhrála. 

 
vloženo: 07.04.2010 23:05 / přečteno: 13799x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.