PARADOXNÍ ČTVRTFINÁLE

PARADOXNÍ ČTVRTFINÁLE

V sobotu začíná pro náš tým deváté play-off v desetileté historii týmu v nejvyšší soutěži. Ve čtvrtfinále změříme síly poprvé v historii s týmem z Kolína. Paradoxní je proto, že všechna tři utkání odehrajeme na domácí palubovce, i když ve středečním zápase budeme v Nymburce hosty - budeme hrát v červených dresech, hudba se bude hrát podle kolínských not, zápas se snad ale bude hrát podle not našich.  

Play-off jsme nehráli jen v prvním roce působení v Mattoni NBL, to jsme hráli tzv. play-out (poznámka pro mladší generace: souboj posledních čtyř týmů o sestup). Ani v jednom čtvrtfinále jsme neprohráli sérii a z 26 zápasů jsme prohráli třikrát. Na čtyři zápasy, při systému na tři vítězné, jsme hráli série v prvních dvou letech, tedy v sezonách 2001/02 a 2002/03. Třetí zápas jsme ztratili v sezoně 2006/07, kdy se přecházelo na jiný model systému soutěže. Hrálo se totiž na dva vítězné zápasy a první utkání se odehrálo na palubovce hůře postaveného týmu. V tomto ročníku prohrály v prvním kole všechny lépe postavené týmy. Pro připomenutí, byl to první ročník, kdy se v základní části odehrálo 44 kol. celkové skóre ze všech zápasů čtvrtfinále je 2435:1854, tedy v průměru 93,7:71,3. Téměř v každém druhém zápase dal Nymburk sto a více bodů (celkem 11) a nejvyšší rozdíl jsme uhráli proti A plus Brno v jeho posledním zápase (v sezoně 2007/08), kdy jsme zvítězili o 58!! bodů (116:58).

V zápasech play-off jsme měli možnost se utkat se šesti týmy. Dvakrát jsme se utkali se Spartou Praha a USK Praha. Dvakrát jsme se poměřovali se severočeskými týmy Ústí a Děčína. Jednou jsme vyřadili Brno a nejdelší cestu jsme museli absolvovat do Ostravy. Naopak letos nás mohla čekat nejkratší cesta ke svému čtvrtfinálovému soupeři, ale situace se vyvinula ještě paradoxněji. Odehrajeme totiž všechna tři utkání na domácí palubovce. Důvodem je uzavření hřiště Kolína za „napadení“ rozhodčího fanouškem domácích při utkání s Mlékárnou Nový Jičín. Vedení klubu se snažilo najít přijatelnou halu v nejbližším okolí a volba nakonec padla na Nymburk. Proto se druhé utkání odehraje ve středu od 18 hodin opět v nymburském sportovním centru. I když si Kolín najme většinu služeb od nás, upozorňujeme, že z pochopitelných důvodů nebudou na tento druhý zápas čtvrtfinále v platnosti žádné VIP vstupenky, volné vstupenky a podobně. Ovšem povzbudit nás pochopitelně můžete.


Ostatní čtvrtfinálové dvojice (na 1.místě je lépe postavený tým s výhodou domácího prostředí): 

Nový Jičín - Opava 

Prostějov - USK Praha 

Pardubice - Děčín


Termíny našich čtvrtfinálových zápasů: 

sobota 24.4., středa 28.4., sobota 1.5. - všechny zápasy začínají od 18:00 v nymburské hale

další termíny, pokud se nerozhodne v prvních třech: středa 5.5. a sobota 8.5. 


 
 
 
vloženo: 21.04.2010 23:14 / přečteno: 14530x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.