SEMIFINÁLE BUDE NEJMÉNĚ O ZÁPAS DELŠÍ

SEMIFINÁLE BUDE NEJMÉNĚ O ZÁPAS DELŠÍ

Historie má své světlé i tmavé stránky. Dnešním zápasem v Nymburce nám skončila více než čtyřletá série bez porážky na domácí palubovce. Bohužel dnes jsme za soupeřem zaostávali mimo sportovní stránky i ve vůli vítězit. Nechali jsme se zlomit v době, kdy se nám tolik nedařilo, zatímco hosté nás válcovali a trestali za každou chybu. Kromě nadšení pro hru na tom byly Pardubice lépe i se silami. 

Trenér Katzurin se musel obejít bez Leeho, šanci nedoslat ani Slezák ani Valc, pro zranění nosu musel na delší dobu odstoupit Nečas a také loket Pampiho nebyl zcela v pořádku. Zvýšená únava se pak projevila v poslední čtvrtině, kterou jsme prohráli o 16 bodů. 
Přitom zápas se na začátku vyvíjel naprosto jednoznačně v náš prospěch. V první polovině zápasu hosté ztráceli jeden míč za druhým, vedli jsme 27:11, ale jak běžel čas, ztráceli jsme půdu pod nohama. Místo toho, abychom Pardubice, které už seděly na lopatě, šoupli do pece, dali jsme jim šanci se chytit. Střelecky se prosazovali jen dva hráči Lenzly a Lewis, ostatní do společného mlýna mnoho nepřisypali. Horší však bylo, že jsme se nedokázali prosadit v obraně. S 80 body v útoku se dá zápas vyhrát, s 86 obdrženými je to už horší. Ve druhé polovině utkání často hrál jen jeden hráč, přičemž ostatní jen čekali, co jeden s míčem vymyslí. Jen sporadicky jsme si vytvářeli pozice, ze kterých bychom mohli být nebezpeční. Často jsme se tlačili do koše, kde byl prostor značně přehuštěn a pouze výjimečně se nám podařilo dát koš s faulem. Dá se říct, že výhra Pardubic dnes byla zasloužená.  

Jedna prohra, byť je sebevíc nepříjemná, v semifinálové sérii nic neřeší. Teď je třeba o tomto zápase mluvit jen v minulém čase, dívat se k dalšímu zápasu s vírou ve vlastní síly a schopnosti. Letošní Eurocupová sezona ukázala, že náš kádr kvalitní je.      

Doplněn podrobnější komentář k utkání zde  
Názory po zápase zde   (ještě bud doplněno)
Fotografie zde  
 
vloženo: 19.05.2010 22:31 / aktualizováno: 20.05.2010 13:37 / přečteno: 12182x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.