MICHAL JEŽDÍK K LOSU VTB

MICHAL JEŽDÍK K LOSU VTB

Michala Ježdíka, nového sportovního ředitele našeho klubu, jsme se večer po losu zeptali, jak hodnotí naši skupinu a co říká rozšíření celé soutěže.   

Jak hodnotíte naši skupinu B?

VTB liga sdružuje velký počet klubu z Euroligy a Eurocupu, což samo o sobe svědčí o vysoké kvalitě. Naše skupina se jeví silnější, než skupina A, ale se soudy bych ještě počkal, protože většina družstev nemá ještě uzavřené soupisky pro nadcházející sezonu. Určitě se můžeme těšit na soupeře zvučných jmen, na soupeře s vynikajícími hráči a neméně dobrými trenéry, což je základ, jak pozvat diváky, aby přišli do haly a viděli vše na vlastni oči. Nymburk osm let putuje pohárovou Evropou, jeho stopa je jasně viditelná a my uděláme maximum proto, abychom se co nejlépe připravili i na účast ve VTB lize.

Jsou destinace pro náš klub výhodné?

Určitou výhodou naší skupiny je, že k většině soupeřů budeme moci cestovat přímými leteckými spoji. Vzdálenosti nejsou o tolik větší oproti Adriaticke lize. Velmi důležitá bude pro nás také koordinace všech soutěží. Jsme na samém začátku a vše budeme dolaďovat v nadcházejících dnech a týdnech.

Co říkáte na snahy o rozšíření soutěže na 18 týmů?

Rozšíření svědčí o zájmu klubů být součástí této soutěže. Kdo by nechtěl stanout bok po boku takových klubů jako jsou například CSKA, Chimki, Žalgiris, Kazaň aj. Šest družstev bude hrát kvalifikaci o poslední dvě volná místa. Geopolitické změny, které nastaly rozpadem dvou basketbalových velmocí (Jugoslávie a Sovětského svazu) ukazují, že ne všechny země jsou schopny generovat tolik finančních prostředků, aby jejich národní soutěže měly dostatečnou sportovní kvalitu a prestiž. Logickým vyústěním jsou tedy nadnárodní soutěže, do kterých se hlásí kluby, které dominují ve svých zemích díky své ekonomické i sportovní síle. Vytváří se tím pádem silnější konkurenční prostředí s většími možnostmi i pro partnery těchto klubů. 

 
vloženo: 25.07.2011 01:10 / aktualizováno: 26.07.2011 13:07 / přečteno: 12504x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.