KDYŽ NEROZHODUJÍ JEN HRÁČI

KDYŽ NEROZHODUJÍ JEN HRÁČI

Utkání, které nás mohlo posunout mezi poslední osm týmů, se rozhodlo v prodloužení, ve kterém jsme, bohužel, dali méně bodů než náš soupeř (doplněno video).

Konečně se v Nymburce sešla solidní návštěva a diváci viděli opravdu kvalitní a dramatický basketbal, ve kterém, na první pohled, oku lahodících akcí mnoho nebylo. Ovšem bojovnosti a soustředění bylo u obou týmů na několik zápasů.  Utkání bylo většinu času vyrovnané, i když v prvních dvaceti minutách jsme měli více ze hry my. Už v první čtvrtině jsme to vyjádřili mírným vedením, ale v posledních dvou minutách jsme o slibně se vyvíjející náskok skoro přišli. Právě v závěru čtvrtiny jsme nedokázali využít skutečnosti, že jsme měli pouze jediný týmový faul. Byť se trenér Ginzburg mlátil do ruky, čímž naznačovat „faulujte!!“, jako pominutý, nikdo z jeho svěřenců nedokázal útočnou akci hostů tímto způsobem zastavit. Ke vší smůle Riga na konci všechny svoje útoky dovedla do dvoubodového konce. V první čtvrtině se střelecky dařilo Simmonsovi s devíti body a osm bodů přidal také Pavel Pumprla. Na straně hostů se nejužitečnějším hráčem jevil Millage s 8 body. Četnost střelby hostů z pole byla o malinko vyšší, ale my jsme zase stáli třikrát na čáře trestných hodů, a proto byl bodový rozdíl před vstupem do druhé čtvrtiny pouze dva body. Druhá čtvrtina byla té první velice podobná. Opět jsme si vybudovali náskok, tentokrát už dvouciferný. V 16.minutě jsme vedli o deset bodů 37:27, ale pak se nám střelba zcela vytratila. Obrovské trápení dokazují pouze dva body za poslední čtyři minuty druhé čtvrtiny. Proto jsme šli do druhého poločasu jen s tříbodovým náskokem 39:36. Bohužel ani v této části zápasu jsme nedokázali dobře pracovat s týmovými osobními chybami. Pouze dva fauly bylo málo.  

VEF

Střelecká mizérie pokračovala i po změně stran. Hosté díky tomu odskočili na 41:46 a zdálo se, že přebírají iniciativu. Za tohoto nepříjemného stavu jsme se „kousli“ a dokázali jsme náskok hostů dotáhnout. Bohužel Riga vytáhla svou nejsilnější zbraň – trojky a dvěma si opět vytvořila náskok, tentokrát sedmibodový. O střeleckých potížích hovoří pouze devět bodů za třetí čtvrtinu. Hosté, i zásluhou tří trojek, dali bodů devatenáct. Obrat se nám povedl na úvod čtvrté čtvrtiny. Srdnatý boj Bendy, Simmonse, Pumprly, Lenzlyho a Nečase v obraně nutil Rigu k chybám a začaly přicházet i body. Necelé tři minuty před koncem zápasu elektrizoval celou halu Mike Lenzly fantastickým dunkem. Kromě nádherné akce to znamenalo vedení 66:61. Minutu před koncem zvyšoval z otočky Benda na 68:64. Pak ale přišlo něco, co se sportem nemá nic společného. Osud zápasu si vzal do ruky, spíše řečeno do píšťalky ruský rozhodčí Sergej Michajlov. Sice zcela v duchu pravidel, ale naprosto necitlivě odpískal Petru Bendovi faul a ještě nesportovní faul. (podívejte se na video  zákroku Petra Bendy - v Exploreru lze spustit, v jiných prohlížečích může být problém) Což znamenalo dvě a dvě šestky pro Rigu. Bertans, který zachoval chladnou hlavu, všechny čtyři proměnil. Následoval další útok Rigy, ten ale Valters nedotáhl do bodového vyjádření. Poslední útok na posledních dvacet dva vteřin byl náš. Bohužel Simmons střelu za tři body neproměnil a utkání šlo do prodloužení.

V nastaveném čase jsme sice byli zpočátku ve vedení, ale hosté nájezdy pod koš neustále dotahovali, až nás bodově předběhli. Riga minutu před koncem prodloužení vedla o pět bodů. Koncovku si pak pohlídala zásluhou trestných hodů, které bezpečně dávala. V šestkách byli hosté dnes o hodně lepší než my, bohužel. 

 
vloženo: 21.02.2012 23:45 / aktualizováno: 22.02.2012 01:49 / přečteno: 10831x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.