DNES PROSTĚJOV

DNES PROSTĚJOV

Dnes v šest večer přiletí Orli z Prostějova, aby s námi změřili síly v předehrávce druhého kola nadstavbové skupiny A1.   

Hra Prostějova je opřena především o trio amerických hráčů Peterson - Smith - Nicholson. Trenér Choleva musí řešit odchod rozehrávače Eitutavičiuse, kterého klub nahrazovat nebude. „Domluvili jsme se bez problémů. Arvidas se chce dát zdravotně dohromady a připravit se na novou sezonu. Probíhající ročník zakončí v Litvě,“ potvrdil pro klubový web odchod hráče generální manažer BK Prostějov Petr Fridrich. O práci rozehrávače se podělí Matej Venta, Jamar Smith a novomanžel Pavel Slezák. 

Osobní statistiky hráčů Prostějova

Nejvytíženější hráči: Peterson (27,5 min), Smith (25,4), Cadri-Nicholson (24,4)

Nejlepší střelci: Smith (13,8 b./záp), Peterson (13,0), Cadri-Nicholson (12,9)

Nejlepší na doskoku: Peterson (7,3 d./z)  Cadri-Nicholson (7,1), Pandula (3,9)
Nejvíce trojek: Prášil 45 (47,4%) a Smith 42 (35,0%)
Nejvíce trestných hodů: Cadri-Nicholson 101 (68,3%)
Nejužitečnější hráči: Cadri-Nicholson (18,0), Peterson (17,0) Smith (12,8) 

Prostějovské výsledky ve všech soutěžích:

V letošní sezoně se Prostějov pokoušel proniknout z kvalifikace do Eurocupu, ale neuspěl proti týmu Akademik Sofia, přestože měl kvalifikační dvojzápas solidně rozehraný. V prvním zápase v Sofii sice neuspěl, ale prohra o 5 bodů se před domácí odvetou nejevila jako nepřekonatelný rozdíl. Ještě v prvním poločase se zdálo, že postup a největší úspěch Prostějova je na dosah, ale ranou do vazu byla osmnáctibodová prohra ve třetí čtvrtině.

Po neúspěšné kvalifikaci měl Prostějov najít satisfakci v poháru Eurochallenge. Byl nalosován do jedné skupiny s Pardubicemi, což se mohlo jevit z důvodu cestování jako rozumná volba, ale nakonec to byly právě Pardubice, které postoupily na úkor Orlů. Prostějov si prohrál postup v předposledním kole právě ve vzájemném souboji těch týmů v Pardubicích, když nestačil na Perníkáře v poměru 98:84 (první zápas jen 82:76 pro Orly). Reakcí na neúspěch bylo snížení platů šesti hráčů a dokonce se proslýchalo, že litevský rozehrávač Eitutavičius je na odchodu. Podle toho, že hrál utkání v Ostravě, pravděpodobně zůstává.

Mattoni NBL si Prostějov nevede špatně. Na svém kontě má, po nás, nejméně porážek a to pět. Prostějov, kromě dvou utkání s námi, prohrál ve Svitavách, v Děčíně a doma s Kolínem. Po základní části mu patřilo 2.místo, dva body před Pardubicemi a Děčínem. Do nadstavby A1 vstoupili Orli porážkou doma s Pardubicemi 64:79.

V Českém poháru Prostějov obhájil loňské čtvrté místo, což se u týmu s nejvyššími ambicemi pravděpodobně nečekalo. Orli sice v prvním kole porazili Kolín, pak ale nestačili na Děčín a možná pod vlivem semifinálové prohry je zaskočilo i družstvo USK Praha.  


 
vloženo: 24.02.2012 07:24 / přečteno: 9200x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.