OHLASY PO UTKÁNÍ

OHLASY PO UTKÁNÍ

I když se osloveným po utkání nemluvilo lehce, podělili se s námi o postřehy ze zápasu a vy si jejich zpovědi můžete přečíst v článku. 

Jiří Zídek
Jaké pocity máte po utkání?

Rozporuplné.  Člověk samozřejmě cítí křivdu. Těžko se taková prohra akceptuje. Naše šance uspět v protestu, který jsme podali, jsou naprosto minimální. Mluvil jsem se šéfem rozhodčích, který mi dal zapravdu, že posouzení situace nebylo správné, ale že ze své pozice nemůže rozhodnutí rozhodčích nijak změnit.

Co byste řekl k předvedené hře?

Je náročné po takto vypjaté koncovce hodnotit zápas, který jsme prohráli. Nedávali jsme šestky, prohráli jsme hodně soubojů jeden na jednoho zvenku, hodně skórovali po driblinku… Proto si za prohru můžeme do určité míry sami. Dobré bylo, že jsme dokázali stáhnout v úvodu poslední čtvrtiny sedmibodové manko a vypadalo to pro nás velice nadějně. Bohužel konec byl takový, jaký byl. Je to sport a je v rukou rozhodčích…

Zažil jste za své bohaté kariéry podobný závěr?

Ne, takový zářez od rozhodčích jsem nezažil. Nesníme se tím nechat odradit. Naše naděje žije, i když není plně pod naší kontrolou. Musíme vyhrát ve Francii a Valencie musí přehrát Rigu.

 

Ladislav Sokolovský

Je to velká škoda. Na konci jsme byli ve vedení, pak přišlo to sporné písknutí rozhodčích, ale stále jsme měli poslední útok a dvacet vteřin. Tady jsme to mohli zahrát trochu líp… Prodloužení je už vždy vabank. Riga hrála v prodloužení o trochu lépe. Bohužel jsme ztratili vedení a to je v nastaveném čase krizová situace.

Koncentrace a nasazení byly v pořádku. Co nám tedy chybělo?

Neuměli jsme lépe pracovat s fauly. Za první poločas jsme měli tři fauly. Nezastavovali jsme protiútoky soupeře i za cenu osobní chyby. Je třeba využívat i kvótu čtyř týmových faulů. Srážely nás pochopitelně také šestky.

Čím si vysvětluješ nepovedené trestné hody?

V zápase šlo o hodně a nervozita pracuje. Pokud v takovém zápase je skóre vyrovnané, nervozita se stupňuje, ať chceš nebo ne.

 
Michal Křemen

Byl to smolný zápas. Byli jsme hodně blízko úspěchu, měli jsme poslední střelu a možná jsme to měli vyřešit lépe. Jenže to se teď snadno hodnotí. Škoda že jsme v první půlce nedokázali to desetibodové vedení ještě více natáhnout, místo toho soupeř dotáhl na tři body.

Už jsi někdy zažil takhle krutou porážku po diskutabilním faulu?

Ještě ne. Hodně zápasů jsme si prohráli chybami v koncovce, ale tímhle způsobem jsem ještě neprohrál.

Mrzí to hráče víc?

Když si to prohraješ sám, můžeš se zlobit maximálně sám na sebe, ale v tomhle případě prostě nechápeš.

 
Pavel Pumprla

Byl to vyrovnaný zápas přesně podle očekávání. V takovém vyrovnaném zápase rozhodují maličkosti a nám několik volných střel nepadlo a jim ano.

Byl jedním z faktorů prohry počet neproměněných trestných hodů?
Ano byl. Netrénováno máme, ale trestné hody jsou i o psychice a občas se nedaří.

Kde bys našel klíčový bod neúspěchu?

Za stavu 66:61 jsme dostali jednoduchý koš místo toho, abychom zápas zlomili, jsme si je pustili k tělu.

S jakými pocity pojedeme do Gravelines?

Nic nemůžeme vzdát a dokud naděje žije, musíme ji živit. Musíme vyhrát ve Francii a doufat, že Valencie poslední zápas nepodcení.

To bude asi poprvé, co budeš fandit Valencii?
Myslím, že máš pravdu (úsměv)
 
Eugene Lawrence

Byl to hodně těžký zápas a prohra bylo o to nepříjemnější, že jsme ji utrpěli na domácí palubovce. Byl to pro mě šok.

Co byl našim největším nedostatkem v zápase?

Spousta neproměněných trestných hodů a to je v domácí hale dvojnásob nepříjemné. Vedli jsme o deset bodů, mohli jsme utkání zlomit a vést ho k vítěznému konci, ale místo tohoto jsme dlouhé minuty neskórovali.

Jaké jsou naše šance na postup?

Šance jsou, ale musí se sejít dvě cesty, po jedné půjdeme my, po druhé Valencia… Další kolo bude pro oba týmy kolem štěstí. Dnes jsme štěstí neměli, měla ho Riga. A za týden? Kdo ví……

 
Petr Benda

Ztratili jsme vyhrané utkání mými dvěma fauly za 0,1 vteřiny… I takový může být basketbal. Naše naděje i po vyrovnání žila. V prodloužení jsme měli dvě minuty navrch, ale do druhé části už na tom byli lépe hosté. Při vší smůle jsme alespoň prohrou menší než deset bodů uchovali naději na postup. V Gravelines šanci na výhru máme. Podle mě bude záležet, jak přistoupí Valencie k zápasu v Rize.

 
Michal Ježdík

Narazili na sebe soupeři na stejné úrovni a v zápase rozhodovaly maličkosti. Průběhem to byl typický zápas ano-ne; oba dva týmy byly maximálně koncentrované. My jsme doplatili na dvě věci. Jednak to byla nízká úspěšnost trestných hodů a za druhé jsme nebyli schopni dopravit míč do vnitřního prostoru v kritických chvílích zápasu na konci základní hrací doby a v prodloužení.

Tedy bylo by to lepší než střelba z dálky…

Není to tak černobílé. Střelba z dálky je jednou z našich silných stránek hry. Ovšem velká únava fyzická i psychická z vypjatého utkání snižuje úspěšnost střelby.  

Co říkáte ke dvojnásobnému faulu na konci základní hrací doby?

Pravidla tuto možnost dávají. Může být odpískán jeden faul a na něj navazující nesportovní chyba. Ještě před dvěma roky to znamenalo automaticky vyloučení.

Já osobně si nemyslím, že by to byl faul, který se měl ohodnotit jako nesportovní. Za druhé je nepsaným pravidlem, že v poslední minutě se zápas nechává hráči dohrát, aby nebyl hlavním hrdinou rozhodčí. To podle mě patří k basketbalové etice.

Máte za sebou dlouhou basketbalovou kariéru. Zažil jste něco podobného?

Je to pro mě úplné novinka… Díky tomu, že zápas přenášel i Eurosport a dívalo se na něj o řády více lidí, měli jsme po utkání spoustu telefonátů od kamarádů, kteří s námi soucítili.

Jakou šanci má Riga v zápase s Valencií?

Má šanci uspět, protože Valencii zdánlivě o nic nejde. Já si ale myslím, že Valencie si v současné chvíli nesmí dovolit prohrát žádný zápas. Vzhledem k jejich rozpočtu se od nich čekalo více a za druhé přišel trenér Perasović, který chce zůstal na vítězné vlně. Věřím, že Valencie bude hrát na sto procent.

Naše šance v Gravelines?
Bude to utkání jako to dnešní. My ale na venkovních hřištích umíme zahrát. Ani Gravelines ale nebude chtít skončit poslední bez vítězství. Bude to hodně zajímavé úterý.

ve fotogalerii jsou fotky ze zápasu, v článku o utkání je video rozhodujícího faulu. 
 
vloženo: 22.02.2012 03:11 / přečteno: 10170x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.