ZMĚNY V LOSOVÁNÍ KVALIFIKACE

ZMĚNY V LOSOVÁNÍ KVALIFIKACE

Na jednání v Barceloně se změnil systém losování do euroligové kvalifikace.

Změnily se koše, do kterým budou týmy nasazovány. Z původně plánovaných dvou košů se staly koše čtyři po dvou týmech. V koši číslo jedna jsou dva týmy UNICS Kazaň a Bennet Cantu. V druhém koši jsou Nymburk a La Mans, v koši číslo tři Donětsk a Oostende a posledním jsou Sofia a Ulm. V prvním koši jsou týmy, které získaly divokou kartu. V dalších třech koších jsou týmy seřazené podle kvality a euroligového rankingu. „Pro celý náš klub je to významné vyjádření kvalit našeho týmu. Je pro nás potěšující, že jsme se dostali tak vysoko v nasazení do kvalifikace,“ podotkl přímo ze Španělska tiskový mluvčí a zástupce na jednání Euroligy Ondřej Šimeček.

Systém losu následující. Nejprve se vylosují týmy z koše číslo jedna a k nim se dolosují týmy ze skupiny poslední. Soupeře týmů z našeho koše číslo dvě musíme hledat v koši číslo tři. Tedy do prvního kola nám může los přisoudit pouze dva týmy: ukrajinský Donětsk nebo Oostende. „Důvodem bylo lepší rozložení výkonnosti jednotlivých týmů, aby nedošlo k vyřazení jednoho z favoritů už v prvním kole,“ vysvětlil Ondřej Šimeček.

Los nám přidělí buď mistra Belgie, tým, který je většinou plný cizinců a nebo ukrajinského mistra, který překvapivě hladce přehrál ve finále Mariupol. Také v ukrajinském celku nebudou na příští rok chybět cizinci. Donětsk se v uplynulých dnech dohodl na pokračování smlouvy s Ramelem Currym – MVP Ukrajiny za minulou sezonu. S více než 14 body 4,4 doskoky na zápas bude pravděpodobně patřit k oporám i v příštím roce.   

 
vloženo: 06.07.2012 01:12 / přečteno: 9376x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.