CHYSTÁM SE NA VÝHRU

CHYSTÁM SE NA VÝHRU

Po Vojtovi Hrubanovi se do hledáčku „výběrové komise“ vedení Eurocupu dostal také Rado Rančík.

Tentokrát to bylo v anketě deseti hvězd, které je užitečné sledovat. Radovými „spoluhráči“ v této anketě jsou Miroslav Radulcica (Azovmaš), Nikos Zisis (Bilbao), Igor Rakočević (Crvena Zvezda), Matt Walsh (Spirou), Doron Perkins (Doněck), Nick Calathes (Lokomotiv), Milan Mačvan (Galatasaray), Chuck Eidson (UNICS), Patrick Beverley (Petrohrad).

 

„Pohled na jeho čísla dokazují, že Rado je hráč, který si zaslouží pozornost. Byl mezi deseti nejúspěšnějšími střelci a deseti nejužitečnějšími hráči v letech 2007 až 2010, kdy ve třech sezonách

nastoupil ve třech různých klubech. Nyní je zpátky v Nymburce, v klubu, ve kterém poprvé zažil tu chuť úspěchů,“ píše se v článku.  

 
Rado Rančík

Rado, jak moc tě těší, že jsi byl vybrán mezi deset hráčů, kterým je potřeba věnovat náležitou pozornost?

Přiznávám, že mě to těší, ale pro letošní sezonu to neznamená nic, protože jsme zatím ještě ani nezačali. Že se mi dařilo v minulosti, neznamená, že to bude stejné i letos. Já mohu za sebe slíbit, že do všech zápasů půjdu jako vždy s cílem týmového vítězství. Když při tom budu mít dobré statistiky, budete to super, když dobré nebudou a budeme vyhrávat, nic se neděje. Basketbal je týmová hra, my musíme hrát jako tým a vyhrávat jako tým. Jeden hráč může k vítězství pomoci, ale všichni bojujeme za vítězství celého týmu.

Byl jsi zvolený MVP Mattoni NBL. Které z těchto ocenění stavíš na vyšší příčku?

Být zvolený nejlepším hráčem ligy znamená ocenění za celou sezonu a toto je ocenění hráčů ještě před sezonou, která nezačala. Více se tím říká: „tento hráč by mohl být nebezpečný…“

Na co se chystáš v zápase s Budivelnykem?

Na výhru!
Co pro to uděláš?

Já sám mohu do utkání dát svou energii a svou obranu, ale naše hra se musí soustředit na to, abychom dobře doskakovali především pod vlastním košem, protože jejich silnou stránkou je útočný doskok. Musíme se snažit je uběhat, protože mají vyšší hráče a musíme dávat pozor na ztráty a nesmíme se zbytečně plašit.

Budivelnyk má v sestavě vyšší hráče než jsi ty. Jak ti vyhovuje hra proti vyšším pivotům?

Já už jsem proti nim hrál v minulých letch, takže vím, co od nich očekávat. Chcete to trochu více energie a více bojovat o pozici. Myslím, že jsem oproti nim rychlejší, tak budu chtít využít právě této své vlastnosti.

 
 
  
 
vloženo: 07.11.2012 00:10 / přečteno: 10248x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.