CHVÍLI BYLI MARNÍ

CHVÍLI BYLI MARNÍ

Zeptali jsem se trojice nejmladších hráčů na jejich postřehy z vítězného zápasu proti Budivelniku a přidali pohledy dalších aktérů. 

Tomáš Pomikálek

Byl jsi překvapený, že jsi dostal první příležitost hrát už v prvním poločase?

Doufal jsem, že dostanu příležitost nastoupit, ale přiznám se, že mě trochu udivilo, že to bylo už v prvním poločase.

Jsi spokojený, že hned při prvním zápase v Eurocupu poměrně výrazně skóroval?

Já jsem byl spokojený už když jsem dal ty dvě šestky (úsměv). Chodím na hřiště s tím, že si chci najít pozici na střelbu a využít každou příležitost.

Při jedné trojce ses chvíli zastavil. Rozmýšlel jsi, zda vystřelit?

Ne, nepřemýšlel jsem o tom, jestli vystřelím. Viděl jsem, že všichni stojí, nikdo ke mně nejde, a tak jsem si chvilku počkal a připravil si to.

Kde byl podle tebe zlomový bod zápasu?

Zápas byl zpočátku vyrovnaný a prvně jsme odskočili na konci prvního poločasu. Paly tam nasypal nějaké trojky. Tohle byl společně s počátkem třetí čtvrtiny nejdůležitější moment zápasu.

 
Vojtěch Hruban

Byl to slušný zápas, který jsme měli pod kontrolou. V průběhu zápasu jsme měli dvě výborné pasáže, kdy jsme odskočili a trochu jalovou koncovku.

Jak jsi spokojen se svou premiérou?

Spokojený nejsem. V obraně to bylo solidní, v útoku jsem byl na svoje poměry málo aktivní. Nedostal jsem se do střel, do kterých bych chtěl. Jsem ale rád, že konečný výsledek byl pro nás plusový. Týmový výkon a týmová výhra je nad ty osobní.

Co bylo pro poměrně velký rozdíl ve skóre rozhodující?

Předně jsme si pohlídali jejich útočný doskok a pak nám padlo hodně střel z dálky, především ve chvílích, kdy jsme to potřebovali. Díky tomu jsme se utrhli a hrálo se nám líp.

Překvapil vás něčím soupeř?

Měli jsme dlouhou přípravu a do dnešního zápasu si nepřipravili nic nového, takže nás nepřekvapil.

Je to dobrý start do eurocupové sezony?

Myslím, že lepší start si nemůžeme přát.

 
Lukáš Palyza

Byl to pro nás hodně důležitý zápas. Bylo to první utkání, hrálo se doma, byli jsme mírnými favority, Budivelniku chyběl klíčový hráč Drozdov na křídle... Zpočátku byl náš výkon možná trochu nemotorný v útoku, v obraně jsme nechali dát od soupeře lehké koše. Ve druhé čtvrtině přišel bod zlomu. Dali jsme nějaké trojky (celkem 7  pozn.), spadly nám nějaké lehké koše zpod koše, ubránili jsme a oni byli chvíli marní. Když se do konce poločasu podaří získat dvouciferný náskok, je to výborná vzpruha.

Co bylo důležité ve druhém poločase?

Největším úkolem bylo pohlídat vstup do třetí čtvrtiny. Odskočili jsme na dvacet bodů rozdílu a to už byl bezpečný náskok.

Měl jsi trojky 5/5. Dodala ti první povedená střela právě to potřebné sebevědomí?

Je to tak u většiny střelců. Když padne první pokus, je to velká vzpruha

V utkání jsme měli pouze dva dvouciferné střelce. Na 90 bodů to je docela malé číslo….

Ano, byli jen dva, ale dalších šest mělo lehce pod deset. Já jsem rád, když se nám podaří rozdělit střelbu pravidelně mezi více hráčů. Všem se hraje dobře, když se každý hráč dotkne balónu.

V listině střelců zaostal pouze bod za Petrem Bendou. Nechtěl jsi ho dohnat?

Fakt? Já to ani nesledoval. V průběhu zápasu se snažím vnímat hru a na body nekoukám.


Vratislav Šístek

Bylo to první utkání v Eurocupu s novým týmem a stopy lehké nervozity tam byly. Potvrdili jsme roli favorita skupiny na postup. První čtvrtina byla vyrovnaná, oba týmy se oťukávaly, pak jsme už dokázali své zkušenosti prodat za převahu v zápase.

Kdy jste začal věřit, že zvítězíme?

Pokud chce tým projít do dalšího kola, povinnost velí vyhrávat domácí utkání, proto jsem věřil od počátku. Po prvním poločase ale už bylo jasné, že dva body zůstanou doma.

Říkal jste, že máme nový tým s několika méně zkušenými hráči. Nepochyboval jste opravdu ani na chvíli?

Kromě těch hráčů, kteří nemají tolik zkušeností s evropským basketbalem, máme dostatek hráčů, kteří mají zkušeností hodně. Věřil jsem, že týmu pomohou a jak se ukázalo, tito hráči vzali tíhu utkání na sebe.

Nemrzí vás, že jsme na konci přišli o pětadvacetibodový rozdíl?

Důležité bylo, že dva body za vítězství zůstaly doma a že náskok se udržel nad deseti body. Trenér na konci chtěl do utkání pustit všechny hráče a na palubovku se tak dostala sestava, která obvykle spolu nehraje.   

Jak jste vnímal vstup Tomáše Pomikálka?

Věřil jsem, že nastoupí, protože Pomi poslední dobou hodně trénuje a trenér vidí, že má dobrou formu. I tak mě trochu překvapilo, že dostal příležitost už na konci prvního poločasu. Pomi si to zaslouží.  


Petr Benda

Začali jsme dobře. Po prvních pěti minutách jsme měli nad soupeřem převahu. Velký dík patří Miljanovi, protože nás pivoty a křídla nacházel svými přihrávkami ve vyložených pozicích, které jsme nemohli minout, a náskok se stále zvyšoval. Soupeř na náš pick & roll nemohl najít zbraň. Důležité bylo také, že jsme vstoupili dobře do třetí čtvrtiny.

Byl vstup do šesté sezony lehčí než v minulých letech?

Abych pravdu řekl, tak si první zápasy Eurocupu v minulých sezonách tak dobře nepamatuji. Určitě je důležité, že jsme v prvním zápase získali dva body. Ve skupině o čtyřech týmech je to velice důležité. Domácí neporazitelnost je základním předpokladem k postupu do dalších bojů.

Čeká nás další zápas s Hapoelem, který prohrál s Rudupisem. Jak vnímáš tenhle výsledek?

To pro nás neznamená nic, bylo to první kolo. Jeruzalém hrál venku a určitě jako my bude chtít držet vítěznou domácí palubovku.

Co bylo v tomto zápase cestou k vítězství?

Odřízli jsme od míče jejich nejlepšího hráče Delaneyho. Naše křídla na něm odvedla dobrou práci. Věděli jsme, že při agresivní hře, ho to přestane bavit. Ve druhém poločase byl nulový a jejich hra v útoku se rozpadla.   

 
Miljan Pavković

Myslím, že můžeme být spokojení, protože jsme první zápas vyhráli. Bylo to pro nás velice důležité vítězství i z tohoto důvodu, že teď máme před sebou náročný program tří venkovních zápasů.

Co bylo nejdůležitější pro vítězství v dnešním zápase?

Především výborná obrana. Po některých obraných zákrocích jsme vyráželi do rychlých protiútoků a dávali jednoduché koše.

Petr Benda říkal, že tvoje přihrávky byly vynikající. Co bys k tomu dodal?

Všichni odvedli výbornou práci. Petr výborně roloval po cloně a tím se dokázal uvolnit. Proto jsem tam mohl přihrávku poslat. Jak už jsem říkal, my jsme utkání vyhráli především díky týmovému výkonu všech hráčů. Myslím, že náš týmový výkon je dobrý a že v průběhu sezony bude ještě lepší.

 
Rado Rančík

Celý zápas, až na posledních pět minut, jsme hráli dobře. Soupeř dal v závěru nějaké trojky, ale i to je součástí basketbalu a stává se to.

Kde dostal zápas kontury jednoznačného vítězství?

Nedá se najít jeden bod zlomu. V průběhu celého zápasu jsme kontrolovali jeho průběh. V basketbalu nestačí vyhrát jeden poločas, musíš hrát po celý zápas, jako my dnes.

Byl soupeř něčím mimořádně nebezpečný, s čím jste nepočítali?

Budivelnik hrál to, na co jsme byli připravení. Jejich styl hry se nijak nezměnil od toho, co jsme viděli na videu a na co jsme se připravovali na tréninku.

   

 

 
vloženo: 08.11.2012 15:58 / aktualizováno: 08.11.2012 20:44 / přečteno: 9493x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.