PARÁDNÍ VSTUP DO EUROCUPU

PARÁDNÍ VSTUP DO EUROCUPU

Naše premiéra v nové eurocupové sezóně nemohla skončit lépe. Rozhodující vedení jsme získali trojkovou smrští ve druhé čtvrtině.

První eurocupový zápas jsme začali nervózněji než soupeř, dopustili se několika ztrát a trápila nás nízká úspěšnost střelby. V 5. minutě jsme se poprvé dostali do vedení a Michael Taylor se potom předvedl krásnými individuálními akcemi. V závěru první části jsme si vybudovali náskok 4 bodů zejména díky skvělé spolupráci Pavkoviče a Bendy.

 

Ve druhé části hry se střelecky chytil Lukáš Palyza, který proměnil 4 trojky ze 4 pokusů! Další trojku přidal i Rado Rančík, který tak zvyšoval na 38:30 a donutil trenéra hostů vybrat si první timeout. S klaksonem, který ohlásil konec prvního poločasu, skóroval Milan Pavkovič za 3 body a navýšil naše vedení na 48:34. Zajímavostí prvního poločasu je velké množství útočných faulů na naší straně.

 

Zkraje třetí části se opět skvělou spoluprací předvedlo duo Pavkovič – Benda. Ve třetí minutě se pátého faulu dopustil do té doby výborný Michael Taylor a musel v zápase skončit. V průběhu třetiny se naše vedení pohybovalo neustále kolem 20 bodů.

 

Kyjev začal poslední část velmi bojovně a dokonce se jim dařilo lehce snižovat skóre. Do většího útoku jsme ale soupeře nepustili, Lukáš Palyza přidal svoji pátou trojku a zůstal stoprocentní, stejnou trojkovou úspěšnost měl i Tomáš Pomikálek (2/2). V 6. minutě nastoupil ke své eurocupové premiéře Pavel Houška. Soupeře jsme nakonec udolali rozdílem 13 bodů 91:78.

 

O největší bodový příděl se postaral Petra Benda (18 b.) a Lukáš Palyza (17 b.), který přispěl pěti trojkami a v této činnosti byl stoprocentní!

 
Komentář trenéra domácích, Ronana Ginburga:

„Po 35 minut jsme hráli skvělý útočný basketbal. Měli jsme dostatek času se na tento zápas připravit a jsem moc rád, že jsme začali výhrou. Máme totiž silnou a těžkou skupiny a nikdy nevíme, co se může stát. Důležité pro mě je to, že jsou hráči po celý zápas schopni plnit naše pokyny.“

 
 
vloženo: 07.11.2012 20:30 / přečteno: 10079x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.