VE STŘEDU V IZRAELI!

VE STŘEDU V IZRAELI!

V domovské zemi obou našich trenérů sehraje Nymburk druhý eurocupový zápas proti Hapoel Jerusalem. Po skvělém výkonu proti CSKA si tým věří a chce odjíždět s vítězstvím.

Hapoel začíná devátou sezónu v této soutěži a na trenérskou lavičku se vrátil Sharon Drucker, který Hapoel dovedl k evropskému triumfu v roce 2004, kdy soutěž ještě nesla název Uleb Cup. Ovšem poslední 2 sezóny se tým nedostal ze základní skupiny a rozhodně si bude chtít napravit reputaci.

 

Hapoel před novou sezónou posílil a získal jednoho z nejlepších hráčů izraelské ligy Joshe Duncana. Zbytek sestavy se skládá z dalších čtyř Američanů a 7 Izraelců. Craig Smith byl podobně jako náš Vojtěch Hruban vybrán vedením Eurocupu mezi 10 nováčků, které se rozhodně vyplatí sledovat. A není se čemu divit. Smith přišel z Portlandu a celkově má za sebou 6 let v NBA. 

 

V domácí lize se týmu zatím moc nedaří a s bilancí 2 výhry a 3 proher se drží na 8. místě. Nutno však podotknout, že všechny tři prohry byly velmi těsné. Ani vstup do Eurocupu nebyl úplně povedený. Hapoel podlehl litevskému Prineai 85:72.

 

Na tento zápas se těší i naši trenéři, kteří se vrací domů. Do země, kde je basketbal velmi populární a sleduje ho široká veřejnost. Jak se těší na zápas Ronen Ginzburg?

 

Zítra hrajeme v Izraeli. Je to pro Vás osobně jiné hrát ve své domovině než všude jinde v Evropě?

Nebudu lhát, zápasy v Izraeli pro mě mají trochu odlišný význam, prožívám jiné pocity. Je zde o zápas velký mediální zájem, dostávám mnoho zajímavých otázek, takže je to určitě jiné.

 

Máte zde rodinu, manželku, děti, které po celou sezónu prakticky nevidíte. Cítíte se lépe psychicky, protože zde máte své blízké. Měl jste s nimi speciální program?

Samozřejmě. Oni ale nechápou proč jsem přijel, že musím sledovat videa, mám basketbalový program a musím být s týmem :) Ale je to skvělé je po dlouhé době vidět a moct s nimi chvíli být.

 
Máte nějakou jinou motivaci vyhrát proti izraelskému týmu?

To nemám. Na každý zápas ať jde o souboj s Prostějovem nebo CSKA mám vždy stejnou motivaci a to vyhrát.

 

Zítra hrajeme třetí zápas v pěti dnech. Bude to zase jiný zápas na jiném místě. Připravujete se na tento souboj nějak speciálně?

Vyloženě speciálně ne. Samozřejmě upravujeme trénink, taktiku a styl hry podle soupeře, protože každý tým hraje jinak, ale žádná speciální příprava na Hapoel neproběhla.

 

Myslíte si, že když předvedeme stejný výkon jako proti CSKA, zítra vyhrajeme?

Když budeme hrát všechny zápasy tak, jako 35 minut proti CSKA, můžeme vyhrát Eurocup :) Když zítra vyhrajeme, bude to velký krok k top 16 a to je jednoznačně náš cíl. 

 
vloženo: 13.11.2012 13:15 / přečteno: 9225x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.