VYRÁŽÍME NA PALUBOVKU CSKA

VYRÁŽÍME NA PALUBOVKU CSKA

K pátému zápasu VTB Ligy nastoupí Nymburk na hřišti ruského giganta – CSKA Moskva. Poslední vzájemný zápas vyhrál 19 bodových rozdílem Nymburk. Podaří se znovu uspět proti obměněnému týmu na jeho domácí palubovce?

Tým CSKA Moskva netřeba dlouze představovat. Na trenérskou lavičku jednoho z nejlepších a nejbohatších evropských klubů se vrátil italský kouč Ettore Messina, který už tým dovedl ke dvěma triumfům v Eurolize. Soupiska Rusů dostála oproti loňskému roku mnoha změn, avšak jádro týmu, které spolu hraje již několik let a dobře se zná, zůstalo pospolu.

 

CSKA si zatím drží neporazitelnost v Ruské lize. Ovšem v posledním kole VTB ligy a Euroligy přišly dvě porážky. Žalgiris dokázal porazit odvěkého rivala 76:66 a v pátečním šlágru Euroligy se CSKA musela sklonit před Barcelonou a smířit se s prohrou o 21 bodů!

 
Vzhledem k našemu nabitému programu nás nečeká vůbec lehký zápas. V pátek jsme odehráli náročné a vyrovnané utkání MNBL v Prostějově. V sobotu brzy ráno jsme se přesunuli na letiště a vzhledem k časovému posunu budeme mít minimálně času na zápasovou přípravu. Nejen o tom jsme si povídali s trenérem Ronenem Ginzburgem.

 

Ginzburg

Pojďme se nejprve vrátit ke včerejšímu zápasu s Prostějovem, který jsme nakonec v závěru otočili v náš prospěch a zvítězili o 3 body. Jaký byl náš největší problém a co nakonec rozhodlo?

Věděli jsme dopředu, že to bude velký a obtížný zápas. Byli jsme unavení po středečním zápase a celkově z našeho programu. Téměř celý zápas jsme prohrávali a naše útočná hra nebyla vůbec dobrá. Zápas rozhodla změna obraného systému v poslední čtvrtině.

 

Čeká Vás teď 6 dní na cestě, což není v basketbalovém světe příliš obvyklé. Hned v sobotu ráno se přesouváte do Moskvy, času na přípravu bude minimálně. Jaký máte plán?

Myslím, že žádný jiný evropský tým nyní nemá tak náročný program jako my. Není standardní, aby tým týden cestoval mezi zápasy. Proto se naše příprava na zápas zaměří zejména na studování videí, hráči půjdou do posilovny a zastřílejí si. Klasický trénink ale v plánu nemáme. Zaměříme se hlavně na video rozbor.

 

Tým CSKA se oproti loňsku částečně obměnil, můžete současný tým porovnat s tím loňským, se který jste vyhráli?

Ačkoliv si myslím, že loni hráli v této fázi sezóny lépe, stále je to jeden z nejlepších týmů Evropy a všech 12 hráčů patří mezi absolutní top. Jádro týmu zůstalo, stále mají k dispozici takové hvězdy jako je Teodosič, Krstič nebo  Kryapa.

 

Rusové ale utrpěli porážky ve dvou důležitých duelech se Žalgirisem Kaunas ve VTB lize, včera v Eurolize s Barcelonou. Navíc poslední vzájemný zápas ovládl Nymburk. Může to hráče CSKA nějak ovlivnit?

Nemyslím si. Sice teď prohráli dva důležité zápasy, v Turecku v Eurolize ale vyhráli o 30 bodů a to rozhodně není náhoda. Je to velmi zkušený tým a proti nám budou hrát agresivně, budou si chtít po těchto prohrách zvýšit sebevědomí do dalších zápasů. Čeká nás tak velmi těžký zápas.


K zápasu proti ruskému obrovi se na našem youtube kanálu vyjádřili i Radek Nečas, Jirka Welsch a Rado Rančík. Na video se můžete podívat zde.  


Radostné kolečko po utkání s CSKA Moskva vloni v Pardubicích

Radost po utkání s CSKA 

 
vloženo: 10.11.2012 12:54 / aktualizováno: 10.11.2012 13:44 / přečteno: 9471x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.