HODNOCENÍ ZÁPASU 6.KOLA EC

HODNOCENÍ ZÁPASU 6.KOLA EC

Určité zklamání se v hodnocení zápasu neslo z obou táborů. Oba týmy v podstatě ztratily. Vítězové postup, my vítězství ve skupině. Co říkali trenéři a hráči najdete níže.  

Ronen Ginzburg

V první řadě jsme šťastní, že jsme postoupili. Je to úspěch pro Nymburk i pro celou Českou republiku. Věděl jsem, že Hapoel bude skvělý v útoku, znám ten tým dobře. Nevím, co se stalo ve druhé půli, možná jsme byli unavení a zpomalili jsme hru. Na konci zápasu to byl hlavně Miljan Pavkovič, který nás držel ve hře. Zahrál výborně, prosazoval se a připravil šance pro ostatní. V druhé půli jsme nehráli dobře, vím proč. Sezóna je dlouhá a náročná a bude to hodně nahoru a dolů, teď jsme dole. Ale postoupili jsme a to je hlavní.


Sharon Drucker

Šlo o poslední zápas skupiny, my jsme věděli, co potřebujeme a připravili jsme hráče na výhru. Hráči předvedli své maximum.  Byli jsme velmi blízko k tomu, vyhrát rozdílem, který jsme potřebovali, nakonec to bylo ale jen 8 bodů. Chci pogratulovat Nymburku. Naše skupina byla velmi vyrovnaná a obtížná. My jsme začali špatně dvěma porážkami, zápas v Kyjevě jsme měli téměř na dosah. Dnes jsem hráčům řekl, že jsem na ně hrdý, dali do zápasu všechno. Přitom to pro mnohé z nich byla letos první sezóna v Eurocupu. Na konci zápasu jsme myslím ukázali, že můžeme odehrát dobrý zápas s každým. Pro nás je to velký úspěch vyhrát v domácím prostředí Nymburka, to se málokomu podaří jak v Eurocupu, tak ve VTB lize. Přeji domácím hodně štěstí do další fáze soutěže.


Jiří Welsch

Měli jsme na to, abychom je porazili, i když naše vítězství o 17 bodů na jejich palubovce bylo trochu zkreslující. Jeruzalém není tak špatný tým, mají hodně talentovaných hráčů hlavně v útoku. To se v dnešním zápase projevilo. Oni nehráli žádnou skvělou obranu, dali jsme 74 bodů a to jsme nedali velkou spoustu střel a ještě jsme měli velký počet ztrát. Naopak naše obrana byla špatná, Nechali jsme si dát na domácí palubovce 82 bodů a to je v takovém zápase až příliš.

Tedy z prohry neviníš útok ale obranu?

V útoku jsme dali 74 bodů a s takovým počtem bodů by se mělo doma vyhrávat.

 
Lukáš Palyza

Jsme ze zápasu trochu zklamaní, protože jsme chtěli postoupit z prvního místa… Teď v šatně nás trenér nabádal, abychom dostali úsměv na tvář, že postup jsme splnili.

Co bylo dnes důležité pro vývoj zápasu?

Nepadaly nám ani jednoduché střely a celý zápas jsme se do toho nemohli dostat. Jeruzalém se v posledních zápasech hodně zlepšil, jejich zahraniční posily zahrály dnes slušně. Možná od Fellse se čekalo trochu víc. Dobrý výkon podal Izraelec Limonad. Já si pamatuji, když tady hrál za dvacítky v Brně na mistrovství Evropy, tak ho hodně chválili a dnes to dokázal. V prvním utkání na jejich palubovce jsme ho dokázali dobře pokrýt, dneska nám dal dvacet bodů a to je strašně moc. V Eurocupu by nám jeden hráč neměl dávat tolik bodů.

Když byl bodový rozdíl 13 bodů, nebál ses, že stačilo už jen tak málo, aby postupujícím byl Jeruzalém?

Nebál jsem se. Věřil jsem, že krizi, kdy nám nepadalo nic z dálky ani zpod koše, překonáme. Jim se v té době hodně dařilo. Borec najel ke koši. Házel to někde za uchem, a přesto body dával… To přeci nemůže trvat věčně…  

 
Petr Benda

Od první čtvrtiny jsme nepředváděli takovou obranu, jakou bychom chtěli. V první čtvrtině přes dvacet v poločase skoro padesát, je hodně. Abychom pomýšleli na vítězství, je třeba držet soupeře kolem 65 bodů na zápas. Dvaaosmdesát bodů je moc. Z toho je jasné, že dnes rozhodla obrana. V poslední době míváme v každém těžkém zápase několikaminutový výpadek v útoku, přesto v té době dokážeme soupeře ubránit a díky tomu se rozdíl ve skóre nezvyšuje. Bohužel, dnes nás stál výpadek vítězství.

Co bylo ve třetí čtvrtině tak špatně?

Neproměňovali jsme velký počet střel a neměli jsme útočný doskok. Většinu míčů posbíral Smith. Na druhé straně to soupeř nekompromisně trestal zpod koše nebo z dálky.  

Co bylo podle tebe příčinou střeleckého výpadku ve druhé půlce?

Teď bezprostředně po utkání nedokážu říct… Pohyb v útoku nebyl ideální, ale stále jsme byli schopni si střelecké pozice vytvořit. Soupeř nepředváděl žádnou super obranu, abychom z toho nemohli skórovat… prostě chyběl i trochu štěstí ke skórování.

Vnímal jsi při rozdílu 13 bodů, že stačí málo a Jeruzalém nás vyřadí z dalších bojů Eurocupu?

Abys o tom dlouze přemýšlel, nemáš čas. Pokud si pamatuji, dal v té době Miljan trojku a to nás dostalo do klidu a pak někdo přidal ještě dva body. Dostali jsme se pod deset bodů a to je taková magická hranice.  

Věděli jste průběžný výsledek souběžně hraného utkání v Prienai?

My hráči jsme to nevěděli. Myslím, že to věděl vedoucí týmu a informoval trenéry. Možná lepší…  

 
Jacob Pullen

Dne jsme vyhráli, ale bohužel to nestačilo na postup.

Během první čtvrtiny už jsi měl na kontě 3 fauly. Jak to ovlivnilo hru?

Je to tak, na začátku rozhodčí pískli faul, myslel jsem, že nebyl. Stálo nás to hodně, protože jsem první poločas nemohl tolik hrát.

Co bylo rozhodujícím v tomto zápase?

Hodně věcí. Hlavně doskakování a to, že jsme byli schopni po každém dotahování nebo srovnání Nymburka zabrat a vzít si vedení na svou stranu.

 
Raviv Limonad

Dnes jsme vyhráli, ale nestačilo to na postup. Myslím, že to byl dobrý zápas. Mrzí nás, že jsme nepostoupili, ale jsme rádi za hru, jakou jsme předvedli, protože dne jsme hráli skvěle.

Jak moc mrzí technická chyba Smitha?

Samozřejmě, každá technická chyba je trochu zbytečná, ale to jsou emoce, to je basketbal a už to nemůžeme vzít zpět.

Co bylo dnes klíčem k výhře?

Začali jsme agresivně bránit a vytvářet tlak, v jednu chvíli jsme si vytvořili velký náskok a věřili jsme, že to zvládneme. Nymburk má ale kvalitní tým a ke konci zápasu byli schopni udržet rozdíl, jaký potřebovali. 
 
vloženo: 13.12.2012 10:15 / přečteno: 8942x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.