MINSK UZAVŘE LETOŠNÍ VTB LIGU

MINSK UZAVŘE LETOŠNÍ VTB LIGU

Tsmoki Minks je jediným běloruským týmem hrajícím VTB ligu a letos se zatím nesešel s ideální formou. V naší skupině je na posledním místě s osmi prohrami.

Klub byl založen v roce 2006 pod názvem Minsk 2006. První roky v domácí lize byly opatrné, v sezóně 2008/2009 ale klub investoval hodně peněz, došlo k reorganizaci týmu a vedení a byl z toho první titul v národní lize. Od té doby Bělorusko nepoznalo jiného šampiona. Před začátkem letošní sezóny došlo k přejmenování klubu na Tsmoki Minsk.


Minks se také účastní třetí nejvyšší evropské soutěže EuroChallenge. Poprvé si v ní zahrál v roce 2010 a s bilancí 2/4 skončil v základní skupině. Podruhé se tým nedostal přes kvalifikaci, loni opět dostal stopku po prvním kole a letos se mu zatím daří nejlépe. Z druhé příčky v základní skupině postoupil do osmifinále, ve kterém ho čeká belgický Okapi Aalstar, německé týmy Oldenburg a Bonn.


Ve VTB lize se týmu ale zatím vůbec nedaří a drží se na chvostu skupiny s osmi porážkami z osmi zápasů. Jako jediná těsná prohra by se dal označit zápas s litevským Neptunas, ostatní zápasy byly poměrně jasné. Minsk přiváží celkem různorodý tým. Kromě běloruských a ruských hráčů má na soupisce i 3 Američany, jednoho Švýcara a Súdánce Atera Majoka, který emigroval do Sydney, vyrůstal zde a má tak Australské občanství. Ater strávil loňskou sezónu ve Slovenské Nitře. Většinu týmových statistik ovládá Aliaksandr Kudrautsau, další výraznější postavou je Američan  Jajuan Smith. 


Ani my ale v současné době nejsme v tom formě. Naším letošním cílem ve VTB lize je se dostat do play-off. Pokud tento cíl chceme splnit, měli bychom Minks přehrát. Přijďte nás proto v neděli podpořit a pomoci nám k vítězství, těšíme se na vás!   

 
vloženo: 15.12.2012 12:08 / přečteno: 8576x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.