VÝHRA NA ZÁVĚR LETOŠNÍ VTB

VÝHRA NA ZÁVĚR LETOŠNÍ VTB

Ačkoliv jsme poslední letošní zápas odehráli proti jasně nejslabšímu soupeři, zápas se nevyvíjel vůbec jasně a jednoznačně. V určitých momentech jsme se o výsledek strachovali a poslední krok k vítězství jsme udělali až pár minut před koncem zápasu.

Zápas zahájil svými dvěma body Petr Benda. Od začátku jsme bránili těsnou a agresivní obranou, což soupeřovi zejména zkraje zápasu dělalo velké problémy a jejich útok byl velmi kostrbatý. Od úvodních bodů jsme se drželi ve vedení. 3 minuty před koncem čtvrtiny změnil Minsk obranu na zónovou, Lukáš Palyza na ní ale reagoval trojkou. Minsk si okamžitě vybral timeout a po něm už bodoval jen on a snížil na 18:13.

 

V úvodu druhé části se Minsk stále držel na dostřel. Po 4 minutách hry zavařil svou špatnou příhrou Vojta Hruban Miljanu Pavkovičovi, který zachraňoval protiútok a byla mu odpískána nesportovní chyba. Za stavu 27:21 netrefil Lukáš Palyza ani jeden trestný hod a to Minsk potrestal trojkou. Náš náskok byl najednou pouhé 3 body a trenér Ginzburg si vzal timeout. Po něm na nás Minsk vytáhl pres po celém hřišti. To ale Palyzovi nezabránilo v další trojce. Minutu a půl před koncem fauloval Rado Rančík v poslední vteřině útoku Minsku. Soupeř pak v dalším útoku předvedl několik útočných doskoků a v poslední vteřině skóroval za 3 body. Stav 30:28 už vydržel do konce první půle.

 

Po změně stran jsme viděli několik neproměněných šancí na obou stranách. Vojta Hruban si velmi rychle připsal třetí faul. Po necelých 2 minutách hry Minsk díky Smithovi srovnal skóre na 32:32. Ve chvíli, kdy jsme vedli 39:35 ale soupeř skóroval 7 bodů v řadě. Po našem timeoutu jsme náskok soupeře opět stáhli. V poslední vteřině čtvrtiny Smith snižoval na rozdíl 3 bodů, 51:48.

 

V poslední části jsme si postupně vytvářeli rozhodující vedení. Ačkoliv Minsk byl schopen částečně snižovat, 3 minuty do konce jsme definitivně udeřili a vytvořili si po trojce Vojty Hrubana desetibodový náskok. Poslední útoky jsme hráli trpělivě do posledních vteřin. V předposledním z nich sice Petr Benda minul v zakončení, ale díky útočnému doskoku jsme zůstali u míče. Skóre zápasu stanovil Vojta Hruban svými proměněnými trestnými hody na 65:56. 

 

Naším nejlepším hráčem byl Petr Benda, který zaznamenal double-double za 18 bodů a 13 doskoků, přes hranici 10 bodů se pak dostal už jen Rado Rančík s 12 body. Za soupeře se nejvíce předvedl Američan Jajuan Smith s 19 body.

 

Trenér domácích, Ronen Ginzburg:

„Dnes jsme hráli proti dobrému týmu. Sice nemají moc dobré výsledky ve VTB lize, ale v postoupili v EuroChallenge, takže mají dobrý tým. V útoku jsme uděali hodně chyb, ale v obraně jsme hráli dobře po celou dobu zápasu. Jsem teď velmi spokojený, že jsme vyhráli. Znamená to pro nás dobré postavení v tabulce VTB ligy a nyní potřebujeme odehrát takto dobré zápasy i ve druhém kole."

 
Byl tento zápas důležitým krokem k playoff VTB ligy?

Určitě. Pokud bychom tento zápas prohráli, mohli jsme na playoff zapomenout. Takto jsme v dobré pozici, jsme vyrovnaným soupeřem pro mnoho týmů a to je pro nás výhoda. Nejsem závislí na výsledcích ostatních týmů, ale pouze na sobě. Na našich výkonech, musíme ve druhém kole předvádět minimálně stejné výsledky a vyhrávat zápasy.

 
Jak těžké bylo motivovat hráče do dalšího zápasu po prohře v Eurocupu?

Sice jsme ve středu prohráli, ale postoupili jsme dál, takže jsme byli šťastní. Tady jsou všichni profesionálové a nikdo nepřipustí, aby jediný hráč nebyl soustředěný. O to se starají hlavně starší a zkušenější hráči. Takže není těžké kohokoliv motivovat na jakýkoliv zápas.

 

Trenér hostí, Aleksej Krivonos:

“Tento zápas byl velmi důležitý pro oba týmy, odvíjí se od něj naše budoucnost v dalším pokračování VTB ligy. Zejména v první půli jsme hráli velmi dobře a předvedli to nejlepší, co umíme. V obraně jsme ale udělali pár chyb, v útoku jsme nehráli dostatečně trpělivě a to zajistilo Nymburku vítězství. "

 
vloženo: 16.12.2012 17:29 / přečteno: 8335x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.