TRE: VŽDYCKY JSEM POSTOUPIL

TRE: VŽDYCKY JSEM POSTOUPIL

Tre Simmons je historicky jeden z nejlepších hráčů Eurocupu. Chybí mu pouze pět bodů, aby se dostal mezi historicky 25 nejvíce bodujících hráčů této soutěže. K vytouženému postupu Nymburka do další fáze Eurocupu má ještě jednu osobní motivaci.

Prozradil ji v obsáhlém rozhovoru pro oficiální stránky soutěže, který vyšel den před zápasem Nymburka v Záhřebu. „Každý tým, za který jsem Eurocup hrál, postoupil pokaždé z prvního kola. Dostal se do Top 16 a několikrát i do Top 8. Cítím to jako svou povinnost i letos a doufám, že moji spoluhráči to mají stejně,“ uvedl Tre v rozhovoru, který si můžete celý přečíst ZDE .


Nymburk měl v Eurocupu horší začátek, když prohrál třikrát z prvních čtyř zápasů. Pak ale dokázal v Tipsport areně vyhrát dva zápasy za sebou a razantně se vrátil do hry o postup. „Je to samozřejmě už mnohem lepší pocit, než když jsme měli stav 1-3. Snad jsme definitivně na správné cestě, poslední dvě výhry pro nás byly velké. Doufáme, že v odvetách budeme ještě silnější,“ řekl nymburský křídelník.


Jeho tým přivedl v poslední době řadu nových hráčů. Tím posledním je známý euroligový harcovník Vlado Ilievski, kterým Nymburk snad již vyřešil bolavé místo na rozehrávce. „Vlado přinesl do týmu hodně zkušeností. Dělá pro nás skvělou práci, přesto že se pořád učí náš systém. Myslím, že jeho angažování byla skvělá volba,“ uznal Tre, který ačkoliv je sám letní posilou, nováčkem v týmu není.


K velké radosti fanoušků se do Nymburka vrátil po roce stráveném v Samaře, přestože v Rusku zažil z osobního úhlu pohledu i z týmového hlediska velmi dobrý rok. „Myslím, že jsem udělal dobré rozhodnutí. Samara chtěla, abych za určitých okolností zůstal, ale já cítil, že Nymburk je pro mě nejlepší volba. Chtěl jsem kromě VTB ligy hrát i Eurocup, který je bez diskuse jednou z nejlepších soutěží v Evropě.“


V té nyní Nymburk čeká záhřebská Cibona, která vyměnila trenéra a od té doby vítězí. Zdá se být rozhodně nebezpečnější než při své poslední návštěvě ve Sportovním centru. My se ale nemůžeme ohlížet na Cibonu. Chceme se soustředit sami na sebe. Jak já říkám, největším soupeřem jsme si sami sobě. Když budeme hrát jako v posledních dvou zápasech Eurocupu, bude to dobré. Naše skupina je ale velmi těžká, plná dominantních týmu ve svých ligách. V odvetách se musíme neustále zlepšovat, jinak se budeme o postup obávat,“ řekl Tre v rozhovoru.

 
vloženo: 27.11.2013 15:48 / přečteno: 10273x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.