S MONTEPASCHI O VŠECHNO

S MONTEPASCHI O VŠECHNO

Basketbalový Nymburk stojí před velkou eurocupovou výzvou. Ve středu večer bude v Sieně proti Montepaschi bojovat v přímém souboji o postup do play off druhé nejprestižnější evropské pohárové soutěže. Na dálku bude s oběma týmy soupeřit i Maccabi Haifa, které hostí dosud suverénní Chimki Moskva.

Český mistr dobře ví, jaké je to postoupit mezi nejlepších 16 týmů Eurocupu. Naposledy to dokázal v minulé sezoně. V ročníků 2009/2010 hrál dokonce čtvrtfinále, jenže letos má tato soutěž mimořádnou kvalitu. V rozšířeném poli účastníků musel Nymburk tvrdě bojovat o postup už ze supertěžké základní skupiny proti týmům s nedávnou euroligovou minulostí. Ve fázi LAST 32 přibyl do každé skupiny dokonce jeden tým, který hrál Euroligu letos a skončil na třetím místě v základní skupině.


V Nymburské skupině K je to právě Montepaschi Siena, slavný klub a donedávna absolutní evropská klubová špička. Situace se vyvinula tak, že o druhém postupujícím do osmifinále rozhodně až poslední kolo. Přitom nymburské vyhlídky na postup už byly hodně přiškrcené, ale dvě skvělé domácí výhry nad Sienou a Haifou z toho udělaly otevřenou záležitost.


Nedá se říct, který z těchto tří týmů má situaci nejlehčí a naopak. Haifa sice hostí suverénní Chimki, ale tomu již o nic nejde a může si dovolit první ztrátu v letošním Eurocupu. Právě pro tento případ by měl Nymburk v Itálii zvítězit. Pak se nemusí na nic ohlížet, protože bude mít s Haifou lepší zápasovou bilanci při shodném počtu výher a proher. Pokud izraelský tým doma prohraje, může si Nymburk dovolit v Sieně také prohrát, ale ne více než o osm bodů.


Výchozí pozice týmu Kestutise Kemzury tedy není vůbec špatná. „Čeká nás zápas sezony a myslím, že Siena to bere stejně. Hraje doma, takže neočekáváme nic jednoduchého,“ uvedl trenér po přeletu z Vilniusu do Itálie. „A recept na úspěch? Musíme dát do zápasu maximum energie, stát jeden při druhém, nehrát individualisticky. Musíme se připravit na to, že to bude velmi intenzivní basketbal ve vysokém tempu,“ předeslal Kemzura.


Jako obvykle jmenoval i některé individuality, na které bude své hráče speciálně připravovat. Z týmu Montepaschi jmenoval dva vynikající střelce, guardy Ericka Greena a Matthewa Janninga. „A ještě bych jmenoval Tomase Resse,“ doplnil Kemzura výčet hrozeb o italského centra.


Zápas v Sieně začíná ve 20:30. Zatím není jasné, jestli do něj nastoupí také střelec Nymburka Dylan Page. „Už trénuje s týmem, ale rozhodneme se až těsně před zápasem. Ostatní hráči jsou až na pár šrámů ze zápasu s Rytasem v pořádku,“ ujistil trenér.

 
vloženo: 18.02.2014 12:45 / přečteno: 8020x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.