V ASG ŠEST HRÁČŮ NYMBURKA

V ASG ŠEST HRÁČŮ NYMBURKA

Čtyři hráče Nymburka nominovali fanoušci do základní pětky Utkání hvězd Mattoni NBL. Další dva pak vybrali trenéři. Výběr české nejvyšší soutěže se 2. března v pardubické ČEZ Areně utká se zástupci polské Tauron ligy. Základní pětky obou výběrů vzešly z hlasování fanoušků na internetu.

Zbytek týmu si dovybrali trenéři tak, aby ve dvanáctce vyvolených figurovala maximálně šestice zahraničních hráčů.

 

Do základní pětky fanoušci nominovali hned čtveřici basketbalistů z mistrovského ČEZ Basketball Nymburk. Vůbec nejvíce hlasů pro hráče z Mattoni NBL získal slovenský pivot Radoslav Rančík. Toho pod košem doplní jeho parťák z klubu a český reprezentant Petr Benda. I na křídlech zahájí basketbalovou show dvojice z Nymburka – Jiří Welsch a Tre Simmons. Čtveřici hráčů ze břehu Labe bude dirigovat pardubický Levell Sanders.

 

Trenérem výběru je podle regulí kouč aktuálně prvního celku tabulky, takže tým Mattoni NBL povede do Česko-polského Utkání hvězd nymburský Kestutis Kemzura. Jako asistenta si k sobě vybral Zbyňka Cholevu z týmu Ariete Prostějov.

 

Trenér Kemzura k Utkání hvězd nominoval ještě další dva pardubické basketbalisty. BK JIP Pardubice tak kromě populárního Ella budou zastupovat ještě Corey Muirhead a Petr Bohačík. Ten se ve výběru Mattoni NBL setká se svým bratrem Jaromírem, který přes rok hájí barvy Prostějova. Na rozehrávce bude alternovat letošní česká kometa soutěže – opavský Jakub Šiřina.

 

Když už je řeč o kometách, nebude chybět ani ta americko-ústecká, nejlepší střelec a nejužitečnější hráč aktuálního ročníku Mattoni NBL Kwamain Mitchell. Do dvanáctky pak tým doplní nymburská dvojice Vojtěch Hruban a Rašid Mahalbašič.

 
Přehledně seznam hráčů, kteří se zúčastní ASG 2014 v Pardubicích včetně hráčů dovednostních soutěží: 

ASG1
šedě podbarvení vzešli z hlasování diváků

ASG2
 
vloženo: 18.02.2014 19:44 / přečteno: 10148x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.