ZE SIENY SE VEZE POSTUP

ZE SIENY SE VEZE POSTUP

ČEZ Basketball Nymburk si zahraje vytoužené play off Eurocupu. Opět o tom rozhodl až v posledním kole skupiny na venkovní palubovce. V Sieně sice prohrál 84:86, ale vešel se do povolené osmibodové porážky potřebné k postupu.

Nymburk poslala do osmifinále solidní obrana v klíčových momentech zápasu a opět také parádní tříbodová střelba. Spadlo tam 11 z 18 pokusů. Hodně pomohl také návrat Dylana Page, který měl na noze ještě před týdnem sádru. Nejlepším střelcem Nymburka byl rado Rančík (20 bodů), následovaný Rašidem Mahalbašičem (18), Dylanem Pagem (13), Vladem Ilievskim a Tre Simmonsem (oba 10). Na druhé straně nejvíce zlobil Erick Green, autor 24 bodů.


Už před úvodním rozskokem bylo jasné, že si to oba týmy rozdají o postup už jen mezi sebou. Haifa doma o dvě hodiny dříve prohrála s Chimki a byla ze hry venku. Siena vědoma si nutnosti zvítězit minimálně o devět bodů, vstoupila do zápase razantně. Už po několika minutách vedla o osm. Nymburk ale zareagoval a nenechal si soupeře více odskočit. Po první části byl stav 21:17 pro Montepaschi.


Ve druhé čtvrtině hosté náskok rychle smazali a dokonce šli do pětibodového náskoku. Pak ale přišla čtrnáctibodová šňůra Sieny. Nymburk ale herní propad opět zastavil a do šaten se šlo za stavu 47:40, což byl o jeden bod stále postupový stav pro českého mistra.


I do třetí čtvrtiny vstoupil Nymburk skvěle. Pomohla série trojek, kterou načal Vlado Ilievski a dokončil Dylan Page. Po koši Tre Simmonse už bylo srovnáno na 51:51. Pak si ale zase vzal slovo soupeř. Green završil 20 bodů a Siena vedla zase o sedm. V tuto chvíli se Nymburk znovu střelecky zasekl. Do konce třetí části skóroval pouze Rašid Mahalbašič, který dal dvě šestky. Mezitím Montepaschi stihlo utéct na již velmi nebezpečných 12 bodů. Před závěrečnou čtvrtinou tak hosté ztráceli na postup čtyři body.


Poslední čtvrtinu zahájil koš Thomase Massamby. Když se za tři body o chvíli později trefil Rado Rančík, bylo to o 10 bodů a vše bylo stále otevřené. Na postupových osm bodů upravila stav trojka Jiřího Welsche. Po ní kontroval Haynes, ale opět tříbodovou střelu vyslal Tre Simmons. Už svým 24. bodem v zápase reagoval Green. Pak přišla chvíle Tomase Resse, který dal koš s faulem a proměnil i šestku. Siena byla znovu o deset nahoře. Do konce zápasu chybělo 2 minuty a 45 vteřin.


Během následující minuty dal Nymburk čtyři body a neinkasoval. Postarali se o to Radoslav Rančík a Vlado Ilievski. Šestibodová ztráta dávala naději, ale bylo jasné, že do bude drama do posledních vteřin. Haynes pak nedal trojku a Sienu za to potrestal dvoubodovým košem Dylan Page. Bylo tak ještě lépe.


Rozhodnuto zdaleka nebylo, ale Nymburk zvládl koncovku fantasticky. I když… Vlado Ilievski vybojoval v obraně míč a faulovaný Dylan Page následně minul obě šestky. To mohl být zásadní moment, protože do konce chybělo stále dlouhých 45 vteřin. Jenže Matt Janning na druhé straně nedal trojku a míč doskočil znovu Ilievski.


To už bylo dobré. Faulovaný Rado Rančík sice proměnil pouze jeden trestný hod, ale do konce už zbývalo jen osm vteřin. Janning sice svoje šestky proměnil, když se na něm vyfauloval Vojtěch Hruban, ale míč měl v držení Nymburk. Kouč Kestutis Kemzura si vzal pro jistotu ještě time out, aby jeho tým poslední vteřiny zvládl dobře takticky.


Faulovaný Page pak dal pouze jednu šestku, ale Rančíkovi se povedl útočný doskok a následným košem definitivně rozhodl zápas. Nymburk se tak může těšit na osmifinále, ve kterém se utká s Kazaní. Pravděpodobný termíny jsou 5.3 doma v Tipsport areně a 12.3 v Kazani. Siena, která začínala sezonu v Eurolize, naopak v pohárech končí.


ZDE SE PODÍVEJTE NA FOTOGALERII ZE ZÁPASU.  

 
vloženo: 19.02.2014 23:15 / přečteno: 8521x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.