KAPITÁN: JEDNA Z NEJTĚŽŠÍCH SEZON

KAPITÁN: JEDNA Z NEJTĚŽŠÍCH SEZON

Kapitán Petr Benda zažil s Nymburkem všechny úspěchy na mezinárodní scéně, proto může dobře srovnávat. I on souhlasí, že letošní postup do elitní šestnáctky byl zřejmě nejtěžší, jaký pamatuje.

Souhlasíte z trenérem Kemzurou, že hrajete nejtěžší ročník Eurocupu v historii?

Je to jedena z nejtěžších sezon v Eurocupu, kterou jsem zažil. Ať už složením skupin, hracím formátem, nebo tím, že pro druhou fázi přibylo osm týmů z Euroligy. Zažil jsem dvakrát postup do LAST 16, dvakrát do čtvrtfinále, ale letošní skupiny byly extrémně těžké. Vůbec se nedá říct, že by nám přál los. Nakonec jsme postoupili, i když jsme měli jenom dvě výhry z šesti zápasů, ale i tak se to počítá.


Dá se říct, že mít rozjeté Chimki ve skupině byla vlastně výhoda?

Mohlo to pomoci. Bylo důležité, že neprohráli jediný zápas. Pak to bylo jenom mezi námi, Haifou a Sienou. Už dopředu jsme cítili, že postup není nemožný a že cesta nejspíš povede přes Sienu a že se bude rozhodovat na poslední chvíli. Nakonec se to také potvrdilo.


Postoupit přes takové týmy, jako jsou Siena, Haifa a ještě doma po 40 minutách neprohrát s Chimki, to asi hodně potěší…

Po postupu do LAST 32 jsme věděli, že soupeře si nevybereme a že další skupina bude ještě těžší. V každé ze skupin byly vyrovnané týmy, které jsou na tom sportovně velmi dobře. Jsou to vítězové svých lig, nebo družstva, která skončila ve svých zemích na druhém třetím místě. Maccabi je izraelský mistr, Montepaschi euroligový tým. Přesto jsme cítili šanci a porvali jsme se o ní. Nakonec jsme to po Chimki zvládli nejlépe.


Ptali jsme se na to Rada Rančíka i trenéra Kemzury. Je postup do osmifinále satisfakcí za VTB ligu?

Dá se to tak říct. Ve VTB lize se nám nedaří, proto jsme potřebovali větší úspěch někde jinde. V Mattoni NBL jsme dominantní. Tam se počítá automaticky, že budeme vyhrávat. Potřebovali jsme to zlomit na mezinárodní scéně. Neříkám, že je vše napraveno, ale dokázali jsme si, že nejsme tak špatný tým. Ve VTB lize jsme vinou několika nevydařených zápasů na chvostu tabulky, ale doufám, že jsme letos neřekli poslední slovo. V Eurocupu nás sice čeká Kazaň, která je lepším týmem, ale hraje se na dva zápasy a může se stát cokoli.


Čím to je, že se Nymburku stále nedaří se na VTB ligu plně adaptovat a lepší výsledky v Evropě má v Eurocupu?

Obě soutěže jsou svou kvalitou srovnatelné, ale lepší úroveň má přeci jen VTB liga. Je to druhá třetí nejlepší liga v Evropě. V Rusku mají týmy hodně peněz. Mohou si dovolit skvělé hráče a královsky je platí. Kvalita Eurocupu se letos hodně zvedla, ale VTB liga je pořád trošku dál.
 
vloženo: 20.02.2014 16:13 / aktualizováno: 20.02.2014 16:17 / přečteno: 8355x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.