KK: POSTUP JE VELKÝ ÚSPĚCH

KK: POSTUP JE VELKÝ ÚSPĚCH

Úleva a spokojenost byla na trenérovi Kestutisovi Kemzurovi dobře patrná. Jeho tým právě postoupil mezi elitních 16 týmů v Eurocupu, když si pohlídal výsledek v Sieně. Prohra o dva body byla pro Nymburk vítězstvím.

Po postupu do osmifinále už nebude český mistr hodnotit sezonu jako neúspěšnou. Nedaří se sice ve VTB lize, kde je play off jen ve sféře teorie, Eurocup je ale jiný příběh. Podle kouče je druhá nejprestižnější pohárová soutěž Evropy kvůli účasti euroligových týmů nejtěžší v historii. Přesto je Nymburk v osmifinále.


Jak se ve vašich očích rodil postup do osmifinále?

Nebylo to lehké. Chimki vyhrálo v Haifě a pomohlo nám, pak už ale bylo na nás neprohrát o více než osm bodů. Přestože jsme nevyhráli, podali jsme asi nejlepší výkon v sezoně. Byli jsme soustředění, dobře jsme kontrolovali míč, zakončovali jsme, hráli jsme fakt dobře v obraně a předváděli jsme inteligentní basketbal.


Překvapilo vás, jaký výkon podal Dylan Page po zranění?

Absolutně. Po zlomenině nohy se vrátil neskutečně rychle. Obrovskou práci na něm odvedl celý náš lékařský a rehabilitační tým. Pak s ním pracoval náš kondiční kouč Ricardas Reimaris. Všem musím vyseknout poklonu.


Hrál Dylan ještě s bolestí?

Vypadal, že už ne. Nebylo to pro něj ale jednoduché. Měl tréninkový i herní výpadek, přesto nám ale hodně pomohl.


Jak vám ale bylo, když v závěru nedal obě šestky a nabídl soupeři ještě pomýšlet na postup?

Mohl to definitivně ukončit, ale naštěstí už zbývalo jen pár vteřin. Janning nedal trojku a my jsme to pak stejně dohráli do úspěšného konce.


Berete postup do osmifinále jako satisfakci za nepovedenou sezonu ve VTB lize?

Je to určitě lepší. Povedlo se nám to aspoň v Eurocupu. Udělali jsme play off po dvou velmi obtížných skupinách. Skončilo mnoho silných týmů, ale my stále pokračujeme. Tohle je určitě nejkvalitnější ročník v historii Eurocupu, protože se ho účastní i týmy z Euroligy. Je to velký úspěch pro Nymburk.


Jaké budou oslavy?

Nic velkého. Sezona pokračuje dál. Teď jsme ale na týmové večeři a určitě něco proběhne. Vydali jsme hodně energie a jsme šťastní, že se nám to povedlo. Pocity jsou teď opravdu dobré a užíváme si to.


Co říkáte na Kazaň, našeho osmifinálového soupeře?

Je to určitě silný tým, který vede suverénně naši skupinu ve VTB lize. Známe ho dobře, ale i on nás. Čeká nás další skutečně velká zkouška a výzva. Teď si ale užíváme postup, ještě bude dost času se na Kazaň připravit.
 
vloženo: 20.02.2014 06:00 / přečteno: 8302x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.