BOJ O LIGOVÉHO LÍDRA

BOJ O LIGOVÉHO LÍDRA

Nymburk čeká v pátek teprve druhý domácí zápas v Kooperativa NBL. Soupeřem jim bude aktuální lídr ligy BK JIP Pardubice. Kdo vyhraje, bude v tabulce první.

Pardubice odolávaly v letošní lize devět kol, ale v desátém si je vyčíhal Jindřichův Hradec. Utkání bylo vyrovnané a o porážce rozhodla souhra různých okolností. Necelou minutu před koncem dostal z trestných hodů domácí do vedení ex-kolínský Zuzák (98-97). Družstvo Pardubic tedy rozehrávalo, ale dvakrát v poslední minutě ztratil Kotas míč, ovšem domácí ani jeden útok nedotáhli k úspěšnému zakončení. Výhru nebo alespoň vyrovnání měl čtyři vteřiny před koncem na ruce Kohout, nedal ale ani jednu šestku. Podruhé padly Pardubice v Děčíně a jen díky tomu, že mají odehráno více zápasů, jsou dvě prohry procentuálně méně než jedna prohra Nymburka.
 
Sanders

„Čeká nás jeden z nejlepších týmů, který je v této době silnější než loňský vicemistr z Prostějova,“ domnívá se Petr Benda a doplnil silné stránky soupeře: „Mají ve svém středu zkušeného rozehrávače, hrají disciplinovaně a na pivotu je velice dobrý střelec Joseph Wall.“

Rozehrávačem myslel Ella Sanderse, hrajícího asistenta, který zanedlouho oslaví 39. narozeniny a v české lize hraje od roku 1998. V Pardubicích je od minulé sezony, i když zde již v letech 2007-09 působil. Joseph Wall je o 14 let mladší a do Pardubic přišel z portugalského CAB Madeira. Mezi nově příchozími hráči jsou největšími posilami ex-prostějovští Dušan Pandula a Ondřej Kohout.

 

Bezesporu je výhodou, že hrajeme na doma. „Na domácí palubovce v české lize neprohráváme,“ hlásí hrdě Petr Benda. Je však si potřeba uvědomit, že v NBL jsme doma prohráli všeho všudy 16 ligových zápasů (z 322 domácích), ale tím posledním bylo právě střetnutí s Pardubicemi. Stalo se tak téměř na den přesně před čtyřmi a půl roky při semifinále Mattoni NBL 19.května 2010.

 

Trenér Kemzura velice často na zápasy NBL využívá hráčů, kteří nedostávají tolik prostoru v evropských soutěžích. Bude to tak i v utkání s Pardubicemi? „Já čekám vždy, že budu hrát,“ odpověděl Petr na otázku, zda očekává nominaci na tento zápas a dodal: „Myslím, že trenér soupisku nebude měnit a budeme hrát v plné sestavě, ale předpokládám, že dá rovnoměrně možnost si zahrát všem hráčům z nominované dvanáctky.“

 

O tom, kdo to bude, se dá jen spekulovat. Hráčů je aktuálně patnáct a Černého Petra tedy dostanou tři hráči. Chybět asi nebude Tomáš Pomikálek, Martin Kříž, Derek Raivio, Christian Burns, Luboš Bartoň, Pavel Houška. Volno mají Matěj Svoboda i Theo Dlugoš, protože junioři tento víkend nehrají. Rado Rančík už po utkání s Nancy prohlásil, že je připravený v pátek do zápasu zasáhnout. Volno by tak mohl dostat Jiří Welsch, který je nejvytíženějším hráčem v evropských pohárech. Darius Washington a Tre Simmons, kteří patří také k těm, co točí dlouhé minuty v jiných zápasech. Mimo nominaci by mohl být i Petr Benda a nebo také Garrett Stutz, který nemá na straně Pardubic „parťáka“.

 
Souboj Benda - Pospíšil

„Zraněním Zbyňka Pospíšila (na fotce vpravo v souboji s Petrem Bendou) přišly Pardubice o klasického hráče na pozici pět. Ondra Kohout je spíš hráč na pozici čtyři, i když alternuje na pětce a pod košem může hrát Petr Bohačík nebo Joseph Wall. Dá se tedy předpokládat, že utkání bude hodně běhavé a že Pardubice nebudou tolik hrát do dolního postavení. Očekávám hodně pick and roll nebo pick and pop,“ snaží se odhadnout styl hry soupeře Petr Benda.

 

My můžeme jen doporučit: Přijďte se podívat na souboj dvou nejlepších týmů a ověřte na vlastní oči, jak se Petrovy prognózy vyplnily. Zápas začíná v 18:00 hodin.

 
vloženo: 21.11.2014 00:21 / přečteno: 8206x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.