EC: NYMBURK DNES MŮŽE POSTOUPIT

EC: NYMBURK DNES MŮŽE POSTOUPIT

Basketbalisté Nymburka dnes v Oldenburgu mohou oslavit postup ze základní skupiny C Eurocupu. Stane se tak, pokud na palubovce EWE Baskets zvítězí a Charleroi v druhém středečním zápase prohraje doma se Sevillou. Zápas Nymburka sledujte živě na stránkách ČT Sport od 20.00.

V jakémkoliv jiném případě bude moci český zástupce v soutěži o svém postupu rozhodnout příští týden, kdy doma hostí právě belgické Charleroi. „Výhra v Seville před dvěma týdny nás dostala do dobré pozice. Navíc jsme jí dokázali minulou středu potvrdit doma s Nancy. Rádi bychom však uhájili druhou pozici. A stále máme šanci skupinu i vyhrát,“ uvedl kouč Nymburka Kestutis Kemzura před cestou na zápas do Oldenburgu.


Tým však odjel do Německa bez klíčového rozehrávače Dariuse Washingtona, který si v průběhu zápasu VTB ligy s Cmoki Minsk zranil kotník. „Je to velká ztráta, ale nezbývá nám nic jiného, než ji nějak nahradit a poradit si bez něj,“ řekl kouč, která nemá v Oldenburgu k dispozici ani Radoslava Rančíka. Slovenský forward se stále potýká s přetrvávajícími následky zranění kolena.


Nymburk doma v Tipsport areně ve svém druhém zápase ve skupině Oldenburg porazil o sedm bodů, když otáčel až 17 bodovou ztrátu. Zápas se hodně povedl Petru Bendovi s 15 body, pěti doskoky a třemi asistencemi. Důležitou roli v něm ale sehráli také oba dnešní absentéři. K dispozici však tehdy ještě nebyl nyní ve výborné formě hrající Christian Burns.


„Zápas se pro nás vyvíjel dobře, ale v momentě, kdy Nymburk přešel na zónu, ztratili jsme náš rytmus a kontrolu nad hrou. Mají několik skvělých hráčů, kteří umí rozhodnout. Nemůžeme se soustředit pouze na jednoho z nich,“ uvedl před utkáním trenér Oldenburgu Sebastian Machowski.


Oldenburg vstoupil do evropských soutěží v roce 2008 v poháru EuroChallenge a následující rok, jakožto vítěz německé ligy, startoval v Eurolize. V těžké soutěži vyhrál jen jeden zápas. O rok později se účastnil Eurocupu a v dalších dvou letech se vrátil do poháru EuroChallenge. V roce 2013 obsadil třetí místo v poháru EuroChallenge. V minulé sezoně zůstal Oldenburg těsně za postupovými bránami základní skupiny Eurocupu s poměrem vítězství a porážek 5:5.

 
vloženo: 26.11.2014 12:07 / přečteno: 8555x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.