NYMBURK VYMAZAL MINSK V OBRANĚ

NYMBURK VYMAZAL MINSK V OBRANĚ

ČEZ Basketball Nymburk dosáhl s Cmoki Minsk čtvrtého vítězství v probíhajícím ročníku VTB ligy a po výsledku 79:65 se posunul na deváté místo tabulky. Parádní zápas sehrál jeho nejlepší střelec s 18 body Christian Burns, podpořený kolektivním výkonem celého týmu.

Nymburk nastoupil do zápasu soustředěně. Od začátku se pečlivě věnoval obranné činnosti se zaměřením na eliminaci prvního rozehrávače Minsku Branka Mirkoviče. Tým kouče Kemzury na něm v zápase odvedl skvělou práci, když mu dovolil skórovat pouze dva body a nový trenér Cmoki Igor Gričšuk stáhl jeho minutáž na pouhých 12 minut.


První čtvrtinu vyhrál Nymburk o 7 bodů. Svůj jediný úsek hry (2:41) v ní odehrál Luboš Bartoň, který v něm trefil jednu trojku, když odpověděl na stejnou střelu soupeře. Předznamenal tím pozdější důležitý prvek v zápase. Nymburk takto odpověděl na úspěšný tříbodový pokus Minsku v zápase vícekrát.


Domácí tým si trpělivě budoval náskok. Jeho hra vycházela především z agresivní a velmi pohyblivé obrany a dobrém mixu postupného a rychlého protiútoku. Jediné, s čím Nymburk hlavně v prvním poločase bojoval, byl doskok pod vlastním košem. V jednu chvíli Minsk takto získal pět druhých šancí za sebou, než zaskóroval Rashaun Freeman.


V tu chvíli se soupeř dotáhl ze slibného náskoku na 4 body. Nymburk ale následně předvedl několik vydařených spoluprací v útoku a také rychlé brejky a poprvé v zápase tak vedl o dvouciferným rozdílem. Pak se vyznamenal Vojta Hruban těžkou trojkou, po které skončil na zádech. 40:28.


Jiří Welsch následně udělal jednu ze svých pěti ztrát v zápase a na jeho následném faulu na útočné polovině byla ještě vidět doznívající frustrace. Nymburk ale šlapal dál. Obranný doskok, rychlý brejk tažený Dariusem Washingtonem a lehký koš Petra Bendy bylo přesně to, co potřeboval.


Jenže za chvíli tým o Washingtona přišel a pravděpodobně na delší dobu, než jen na zbytek zápasu. Darius po nájezdu do koše špatně došlápl. Teď bylo na Derekovi, aby ukázal, že v něm má tým na rozehrávce spolehlivou alternativu. Dokázal to hned, když si po posunutí od Petra Bendy seběhl z perimetru do vymezeného území a svůj nájezd parádně proměnil. Nymburk vedl po poločase 44:33.


Obrana Nymburka byla i ve třetí čtvrtině výtečná, nejlepší v zápase. V této části povolila Minsku jen 11 bodů. Bylo to trochu na úkor vlastní produktivity, domácí dali jen 15, o to více však kontrolovali hru. Bez Washingtona sice ubylo rychlých brejků, ale Nymburk řízený Raiviem a Welschem trpělivě posouval míč v postupném útoku a minimalizoval ztráty. Hodně pomohla také těžká trojka Christiana Burnse, který se rozjel k tomu, aby se stal top skórerem zápasu. Před závěrečnou částí vedl Nymburk 59:44.


V ní se pak staral o udržování náskoku hlavně Petr Benda střelami ze svých oblíbených pozic okolo vymezeného území. Přesto se rozdíl ve skóre zmenšoval. V době, kdy měl ještě Minsk čas na zvrat a ztrácel lehce nad 10 bodů, ale přišla jeho definitivní zkáza v zápase z rukou úspěšných trojkařů Simmonse a Hrubana. Když přidal ještě jednu Simmons a Vojta parádně asistoval Burnsovi, bylo o vítězi definitivně jasno.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 23.11.2014 19:06 / přečteno: 9024x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.