MOSKVA, POPULÁRNÍ DESTINACE

MOSKVA, POPULÁRNÍ DESTINACE

Luboš Bartoň, hráč s bohatou kariérou, už měl pár možností se s ruskou mašinou jménem CSKA Moskva potkat v minulých angažmá. Co prozradil o mocném klubu z ruské metropole?

Jak bys charakterizoval našeho nedělního soupeře?

CSKA patří posledních 15 let k nejlepším v Evropě. Letos tomu není jinak. Je to tým, který aspiruje na všechny tituly. Je dobře balancovaný na každé pozici, velmi slušně trénovaný a vyhrát proti němu vyžaduje naprostou soustředěnost po celých 40 minut. My můžeme doufat, že přijedou nekompletní, že je překvapíme a že si jim nebude dařit. Jestli přijedou v plném složení, lze jen těžko pomýšlet na dobrý výsledek.

 

Které hráče CSKA považuješ za klíčové pro jejich hru?

Ústřední postavou bude na křídle Sonny Weems, nejlepší skórer týmu za poslední roky a na křídle srbský rozehrávač Teodosić. Pravda je, že mají spoustu hráčů, kteří mohou mít výborný zápas a hlavně proti relativně slabšímu týmu, jako jsme my, táhnout tým.

 

Když si člověk projde soupisku CSKA, jejich možnosti, má vůbec tým jako je Nymburk šanci naúspěch?

Šance na úspěch jsou minimální, ale existují. Proto se zápasy hrají. Muselo by se sejít mnoho okolností, aby se tak stalo. Každopádně my bereme zápas velmi prestižně a chceme hrát co nejlépe. Už jenom kvůli tomu, že poslední dobou nám to nejde a v úterý nás čeká klíčový zápas v Eurocupu proti Seville.

 

Nabíjí Tě souboj s tak velkým favoritem nějakou extra energií?

Určitě to nabudí všechny hráče. Doufám, že atmosféra při zápase bude dobrá. To bude z velké části záležet na našem výkonu, protože fandit týmu, který hned v úvodu prohrává o hodně bodů, je těžké.

 

Kolikrát ses utkal s CSKA a kdy to bylo naposledy?

Hrál jsem proti nim snad jenom dvakrát a dvakrát jsem s týmem neuspěl. Jednou jsem se dokonce zranil (vykloubené rameno v roce 2007). Poslední zápas byl ve Final Four v roce 2009, kdy jsme prohráli v úplném závěru a to nás stálo euroligový titul. Rok na to, jsme jim to s Barcou oplatili, ale to jsem sledoval pouze z lavičky.

 

Je rozdíl jít do zápasu s CSKA jako Nymburk nebo třeba Barcelona, Maccabi, Real…?

Tak to rozhodně. Když hrají proti sobě giganti, tak nikdo není úplný favorit a třeba ani nerozhoduje momentální forma. Prostě se odehraje utkání a komu to lépe „sedne“, ten vyhraje. Nymburk bude v roli outsidera, a bez žádného tlaku se bude snažit o co nejlepší výkon.

 

Je síla CSKA jen odrazem peněz nebo v jejím postavení hrají role i jiné faktory?

Samozřejmě peníze hrají stěžejní roli. Peníze zaručují super kvalitní hráče nejen z Evropy ale i ze světa. Také je to tým z Moskvy, která je populární destinací. Pestrá historie klubu také není ke škodě a neposlední řadě i rozhodčí mají před CSKA velký respekt… někdy až moc.

 

Každý fanoušek rád vidí výhru svého týmu. Věříš i tak, že se hala naplní při souboji s CSKA více než na jiné zápasy?

V to pevně věřím. Doufám, že přijde hojný počet, že bude k vidění dobrý basket a že bude dobrá atmosféra. Možná takový zápas potřebujeme, protože zatím se hrají domácí zápasy v poloprázdné hale.

 

Co by Ti přineslo větší pocit štěstí: vítězství nad CSKA, o kterém by se určitě dlouho mluvilo, nebo vítězství nad Sevillou, které nám zajistí postup do LAST 32?

Pochopitelně je důležitější pro vývoj naší sezony vítězství nad Sevillou. Kdybych se měl rozhodnout, tak raději beru vítězství v úterý nad Sevillou. Samozřejmě vyhrát nad CSKA by byl velký svátek … ale konec konců by to nebylo první vítězství nad ruským gigantem.

 
 
vloženo: 14.12.2014 01:13 / přečteno: 9105x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.