DOBRÝ VÝKON NA CSKA NESTAČIL

DOBRÝ VÝKON NA CSKA NESTAČIL

Basketbalisté Nymburka prohráli ve VTB lize s moskevským CSKA 73:86. Diváci v Tipsport areně ale viděli kvalitní představení od obou týmů. Domácí dokonce útočili ve čtvrté čtvrtině na vedení, když v předchozí periodu herně i bodově ovládli, ale CSKA v neděli podrželo zejména 15 trojek a více než 50 % úspěšnost z perimetru.

Moskvané od prvních minut ukazovali svou sílu a rychle se dostali do vedení. Také proto, že Nymburk začal s respektem. Měl problém se prosadit v útoku, chybělo mu více sebevědomí. Naopak soupeř se prosazoval v útoku s lehkostí a dával volné střely. Až v závěru se ze tři trefili Tre Simmons a Derek Raivio a dali nymburské střelecké položce trochu přívětivější podobu. Přesto domácí prohráli první čtvrtinu 17:27.


Ve druhé čtvrtině Nymburk přidal hlavně v obraně, protože v útoku se prosadil stejně jako v první čtvrtině 17 body. V defenzívě už ale hvězdám soupeře nedával tolik prostoru zejména pod košem. CSKA trápilo Nymburk trojkami, celkově dalo 8 ze 14 pokusů za první půli s výbornou 57% úspěšností. Domácí v prvním poločase také ztráceli na doskoku.


Třetí čtvrtina ale Nymburku sedla náramně. Tým kouče Kestutise Kemzury se definitivně zbavil ostychu na útočné polovině. Hodně energie vnášel do hry Chris Burns. Střelecky se dařilo více hráčům. Nymburku se dařilo účinně přecházet na zónu a v obraně udržel CSKA v této části na 13 bodech. Sám jich nastřílel 21 a přiblížil se na tři body.

Na začátku čtvrté čtvrtiny Nymburk dokonce dvakrát útočil na vedení, ale ani jednou svou pozici nevyužil. První na sebe vzal na perimetru Tre Simmons, druhou nedal v dobré příležitosti Jiří Welsch. Byl to důležitý moment v zápase, protože pak přišly další trojky z rukou Weemse a De Cola a Moskva zase odskočila na sedm bodů.


Nymburk byl však nadále produktivní, body Burnse a Stutze držely pro domácí tým naději. I když se v důležitou chvíli znovu za tři trefil Markoišvili, domácí odpověděli dvakrát z pod koše Pomikálkem a opět Stutzem. Tři body pak Nymburk ztrácel po dlouhé střele za dva body od Vojty Hrubana.


Jenže pak přišly dvě trojky Weemse za sebou, které daly CSKA do koncovky potřebný náskok. Navíc po chvíli ještě jednu přidal Voroncevič a Moskva vedla dvě minuty před koncem o osm bodů. Po ztrátě 90 vteřin před závěrečným klaksonem nezaváhal na trestných bodech De Colo a bylo jasno. Desetibodový náskok už si tak kvalitní tým, jako je CSKA, v Praze vzít nenechal. Nakonec vyhrál o třináct, Nymburk se však za svůj výkon proti tak silnému soupeři nemusí stydět. V tabulce však zůstává na 13. místě se čtyřmi výhrami a osmi porážkami.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 14.12.2014 20:20 / přečteno: 9223x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.