TĚŽKÁ MISE V KAZANI

TĚŽKÁ MISE V KAZANI

Další dlouhou cestu má za sebou basketbalová výprava Nymburka v rámci lednového tripu do Ruska. Tentokrát osmihodinový přesun z Nižného Novgorodu do Kazaně i s tří a půl hodinovým čekáním na mezipřistání v Moskvě. V hlavním městě Tatarstánu ji čeká středeční zápas Eurocupu, který od 17:00 živě vysílá kanál ČT Sport.

Ačkoliv je Kazaň od Nižného Novgorodu vzdálena na východ jen zhruba 400 km, vzdušnou čarou ještě méně, neexistuje mezi oběma městy na Volze přímé letecká linka. Šestihodinová cesta autobusem po Rusku nepřipadala v úvahu, vlak by také nebyl nejvhodnější. A tak se musel tým vrátit do Moskvy, počkat tři a půl hodiny na letišti na spoj do Kazaně a letět zpátky na východ. Do cestovního deníku si mohl připsat dalších osm hodin.


Nymburk je v Eurocupu ve složité situaci. Přivodil si ji minulý týden hned na úvod nadstavbové části soutěže. V Tipsport areně prohrál o 12 bodů se Zenitem Petrohrad a vážně tak ohrozil obhájení loňské účasti v osmifinále. Napravit toto zaváhání musí na palubovce UNICSu Kazaň. Silný tým z Tatarstánu se však k tomu nejeví jako ideální soupeř, zvlášť když sám musí ve čtyřčlenné tabulce (dál postupují dva týmy) napravovat svou úvodní prohru ve Štrasburku.


„Po prohře se Zenitem to s námi nevypadá dobře, ale pokusíme se najít způsob, jak se vrátit zpátky do hry o postup,“ řekl kouč Nymburka Kestutis Kemzura, podle nějž odjel jeho tým z Nižného Novgorodu s dobrým pocitem. S účastníkem TOP 16 Euroligy bojoval téměř až do konce a prohrál jen o devět bodů. Novgorod je navíc momentálně lepším týmem než Kazaň. V přímém souboji ji poslal z Euroligy ven už po základní skupině a odsoudil ji jen k účasti v Eurocupu, což nebyla letošní ambice UNICSu. Lepší pozice mu patří i ve VTB lize.


„Něco se z toho usuzovat dá, ale je to jen na papíře. Každý zápas má svůj vlastní vývoj a musí se vybojovat na palubovce. Známe sílu Kazaně, ale nebudeme dopředu negativní. Cítíme šanci, i když se musíme vyrovnat i s náročným cestováním. Musíme předvést to nejlepší, co v nás je, a pak se uvidí,“ uvedl nymburský trenér.


Svůj pohled na chystaný zápas přidal i křídelník Vojta Hruban. „Petrohrad se nám doma nepovedl, ale pokud v Kazani předvedeme stejně uvolněný výkon jako v Nižném Novgorodu, můžeme překvapit. Nižnyj Novgorod je teď navíc lepší tým, tak proč to v Kazani znovu nedotáhnout do koncovky a nezkusit vyhrát. Sebevědomí jsme si v pondělí určitě zvedli,“ řekl Vojta.


Ve středu to bude již druhé vzájemné utkání obou soupeřů v této sezoně. Ve VTB lize na začátku listopadu Kazaň vyhrála v Nymburce hladce 81:62. Tak snadné to ale teď nečeká ani její kouč Jevgenij Pašutin.


„Není pochyb o tom, že Nymburk bude těžký soupeř. Má velmi dobrý kádr složený ze zkušených i mladých českých reprezentantů a kvalitních Američanů. Hrají rychle a mají výbornou střelbu z oblouku. Tu si musíme pohlídat, stejně jako jejich rychlé protiútoky. Chceme také kontrolovat doskok. Budeme hrát v defenzivně. Na jejich polovině pak budeme hledat balanc mezi rychlou a poziční hrou,“ plánoval kouč Kazaně.

 
vloženo: 13.01.2015 19:49 / přečteno: 8961x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.