EUROCUP: DRUHÁ PROHRA V KAZANI

EUROCUP: DRUHÁ PROHRA V KAZANI

I druhý zápas Nymburka na ruském tripu byl v jeho podání kvalitní, ale s favorizovaným soupeřem na jeho palubovce k výhře nevedl. Tým Kestutise Kemzury prohrál tentokrát v Eurocupu v Kazani 67:75. Rozhodla dvouminutová pasáž ve čtvrté čtvrtině, kdy Nymburk pustil po sérii chyb soupeře do rozhodujícího náskoku.

Nymburk je tak po dvou kolech nadstavbové části v tabulce skupiny G poslední se dvěma prohrami. První je Zenit Petrohrad, který ve středu porazil doma Štrasburk 87:82 a je bez porážky. Na druhém a třetím místě jsou s bilancí 1-1 Kazaň a Štrasburk. Týmy čekají ještě čtyři zápasy.


Stejně jako v pondělí v Novgorodu měl Nymburk i proti Kazani dobrý začátek. Po trojce Chrise Burnse, kterého dobře našel volného v základu hrající Tomáš Pomikálek, šli hosté do vedení. V následujících minutách předváděl Nymburk parádní basket. V útoku si jeho hráči rychle a dobře podávali míč, zakončovali nápadité akce a v obraně nutilI Kazaň ke ztrátám. Bylo z toho až sedmibodové vedení. Jen malá ztráta koncentrace v poslední minutě umožnila soupeři snížit na 19:16 pro Nymburk po první část.


V té druhé se vyskytl problém, který Nymburk nedokázal až do konce zápasu odstranit. Zatímco v první čtvrtině měli hosté šest útočných doskoků, ve druhé čtvrtině tuto statistiku ovládli domácí se sedmi doskoky. Celkově Kazaň přeskákala Nymburk 46:24 a to byl jeden z hlavních důvodů jejího vítězství.


Nymburk ale bojoval jinými zbraněmi. Kolektivním pojetí v útoku si vytvářel volné střelecké pozice, v obraně si hráči vzájemně vypomáhali, míchali obranu a byli patřičně agresivní. Horší už to bylo z agresivitou ve vymezeném území. Až teprve po 18 minutách házel první šestky Chris Burns v momentě, kdy Kazaň vedla o 7 bodů. Nymburk ale dokonce poločasu opět zavřel obranu a dvě ztráty Kazaně za sebou potrestal opět Burns, který měl pokaždé volnou cestu do koše. Po jeho trefách prohrával Nymburk v poločase jen 31:33.


Třetí čtvrtinu zahájila Kazaň dalším náporem. Rychle dala 9 bodu a hnala se do trháku. Ten ale nepřipustila horká ruka Tre Simmonse. Hlavně jeho tři trojky a celkově 12 bodů za tuto část hry udržely Nymburk na dostřel i před závěrečnou částí (50:54).


V té Nymburku nepomohla technická chyba Daria Washingtona za protesty. V té době jeho tým prohrával stále o čtyři body a vše bylo otevřené. Tento moment pak odstartoval sérii chyb, která stála Nymburk zápas. Washingtonova technická chyba byla potrestána jenom jednou šestkou, ale z následného držení míče dal Kaimakoglu trojku. Pak šel Burns opět sám do koše, ale dopustil se dvojitého driblingu. Na druhé straně kontroval další trojkou Bykov a Kazaň si vybudovala rozhodující náskok.


Nymburk se ale nevzdal a bojoval aspoň o co nejlepší výsledek, protože v konečném účtování se může počítat každý bod. Washington to bral na sebe a sám zařídil šestibodovou šňůru. Sice moc nepůjčoval míč, jenže mu to vycházelo. Bohužel ve čtvrté čtvrtině toho moc neodehrál Tre Simmons. S trojkou Vojty Hrubana snížil Nymburk aspoň na konečný osmibodový rozdíl.


Statistiky zápasu ZDE.
 
vloženo: 14.01.2015 21:30 / přečteno: 8959x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.