ČEKÁME, KDY TO PROLOMÍME

ČEKÁME, KDY TO PROLOMÍME

Máme pro vás ohlasy na středeční druhý zápas Eurocupu v nadstavbové části. Nymburk v něm, byť po dobrém výkonu, podlehl favorizované Kazani o 8 bodů a připsal si druhou porážku ve skupině G.

Kestutis Kemzura

Nekontrolovali jsme doskok a to byl klíč k zápasu. Dali jsme soupeři mnoho druhých šancí, nechali jsme jim 18 útočných doskoků a to je příliš. Nepomohly nám ani jejich ztráty. Ve čtvrté čtvrtině jsme udělali sérii chyb a pustili jsme Kazaň do rozhodujícího náskoku, který už si soupeř až do konce pohlídal.


V obraně jsme neodehráli špatný zápas, ale v útoku jsme někdy nebyli schopní dotahovat věci do konce. Často chyběla jedna přihrávka do volné pozice nebo do rychlého protiútoku.


Jsme ve špatné situaci. Hráli jsme sice celkově dobrý zápas, ale nevyhráli jsme ho, takže nemůžeme být spokojení. Utkání ale naznačilo naše možnosti. Umíme si pomáhat, hrát tvrdě a kolektivně. Bohužel to nevedlo k vítězství, ale to se pokusíme v dalších zápasech změnit.


Petr Benda

Nebyl to z naší strany špatný zápas, tři čtvrtiny jsme s Kazaní hráli vyrovnaně. K vítězství chyběl jenom krok. Ve čtvrté čtvrtině jsme měli bohužel hluchou pasáž, která nás stála zápas. Soupeř potrestal sérii našich chyb a pak už si to pohlídal.


Je to škoda, protože všichni cítíme, že se zlepšujeme. Nakonec se nám podařilo uhrát aspoň dobrý výsledek. Nemohli jsme to zabalit, protože každý bod se může počítat. Takhle se to musí hrát, snažili jsme konečné skóre stáhnout na minimum a to se nám povedlo.


Hráli jsme hodně zónu, a jak každý ví, ta je zranitelná hlavně na doskoku. V Kazani byly také tvrdé obroučky, které odrážely míče daleko od koše. Ale na to se nechci vymlouvat, měli jsme tam chodit ve větším počtu hráčů.


Obecně ale cítíme, že se zlepšujeme. Naše obrana je i přes občasné výpadky stále účinnější. Dokážeme si pomáhat. Nahoru jde také naše bojovnost. Snažíme se hrát celých 40 minut na maximum. Lépe si půjčujeme míč v útoku. I přes poslední dvě porážky už to není taková frustrace jako po zápase s Petrohradem. Zlepšujeme se a jen čekáme na to, kdy to v mezinárodních soutěžích prolomíme.

 
vloženo: 15.01.2015 13:53 / přečteno: 9700x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.