ŠLO HLAVNĚ O VÝHRU, NE O SKÓRE

ŠLO HLAVNĚ O VÝHRU, NE O SKÓRE

Dva hvězdní Američané Nymburka zůstali v úvodu zápasu na lavičce, což překvapilo hlavně u jedničky na rozehrávce Dariuse Washingtona. Společně s Tre Simmonsem pak ale přišli do hry a pomohli nejen zastavit negativní vývoj, ale velkou měrou se zasloužili i o konečné vítězství. Byť Darius mohl v samém závěru přidat i něco navíc.

Darius Washington
Myslím, že jsme zápas vyhráli v obraně. Hlavně ve druhé a třetí čtvrtině, kdy jsme soupeři několikrát nechali zaznít klakson pro konec limitu. V útoku jsme si více nahrávali, doručovali míč do vymezeného území i dávali důležité střely z dálky. Základ byl ale v obraně.


Popsal bys začátek?
Sledoval jsem ho z lavičky, ale z mého pohledu tam chybělo více energie. Tu měl naopak od začátku soupeř. Využíval našich slabostí a dařilo se mu skórovat. My jsme v útoku nebyli nebezpeční. Po střídání se nám konečně povedlo zachytit tempo zápasu. Začali jsme se soustředit na obranu, což nám přinášelo jednoduché body v útoku.


Naopak druhá čtvrtina byla skvělá.

Bylo důležité, že jsme se takhle dokázali vrátit. Dovolili jsme jim jenom devět bodů. Naše obrana jim dělala velké problémy, nutili jsme je do těžkých střel na hraně časového limitu na útok. Z toho jsme těžili i v útoku. Dařil se nám rychlý přechod, dali jsme několik lehkých košů, čímž jsme si hodně pomohli.


Nemůžeme se nezeptat na poslední pozici. Vzhledem ke skóre by bylo výhodnější jít si pro faul, ale ty jsi volil těžkou střelu z dálky. Proč?

Byl jsem unavený (smích). Věděl jsem, že vyhrajeme. Pokud nezvítězíme v následujících dvou zápasech v Petrohradu a s Kazaní, tahle situace už stejně nikoho nebude zajímat. Pokud je vyhrajeme, máme stále šanci na play off.

Unavený D-Wash v zápase proti Štrasburku
Kalkuloval jsi se vzájemným skóre? Měl jsi na mysli, že by to chtělo vyhrát více než o sedm bodů?
Ano, ale v první řadě nám šlo o výhru. Uvědomoval jsem si v zápase, že už jsme tu sedmibodovou hranici překonali, ale pak jsem si říkal, že hlavně nesmíme přijít o vítězství. Minutu a půl před koncem to bylo pouze o čtyři body.


Jak by se mohlo tohle vítězství projevit na naší psychice?

Mělo by nám to dodat sebevědomí. S tím teď pojedeme do Astany a Petrohradu. Ta série porážek byla dlouhá a nikoho to nebavilo. Ani fanoušky, ani nás. V Kazachstánu se pokusíme vyhrát a vylepšit si naší situaci i ve VTB lize. Teď máme den volno a v pátek se nám půjde mnohem líp do tréninku.


Tre Simmons
Tre Simmons  v zápase proti ŠtrasburkuOdehráli jsme velmi dobrý zápas v obraně. Zásluhou nízkého skóre soupeře ve druhé čtvrtině jsme se dostali po nepovedeném začátku zpět do zápasu. Samozřejmě, že jsme museli dát také nějaké body. I do třetí čtvrtiny jsme vstoupily agresivně v obraně i v útoku a získali pro zbytek zápasu náskok.

Co bys řekl o začátku zápasu?

Byl jsem na střídačce, stejně jako Darius (smích). Ne vážně, začali jsme hodně pomalu. Měli jsme tam několik ztrát, které nás dostali pod velký tlak. Trenér to pak prostřídal, poslal mě s Dariusem do hry, a pomohli jsme týmu dostat se zpět do zápasu.


Dnes jsi hrál v obraně o poznání agresivněji. Čím to bylo?

Snažím se tak hrát každý zápas, ale někdy je prostě únava příliš velká.
 
vloženo: 29.01.2015 18:48 / přečteno: 8800x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.