DVA BODY OD ÚPLNÉ SPOKOJENOSTI

DVA BODY OD ÚPLNÉ SPOKOJENOSTI

Basketbalisté Nymburka poprvé vyhráli zápas v nadstavbové části Eurocupu, když Strasbourgu v Tipsport areně oplatili týden starou porážku. Výsledkem 72:66 ale těsně nedosáhli sedmibodového rozdílu, který potřebovali k lepšímu poměru skóre ze vzájemných zápasů.

Ten by mohl hrát roli v případě, že by se mezi Nymburkem a Strasbourgem rozhodovalo o druhém postupujícím ze skupiny G. Aby se ale český tým do takové situace vůbec dostal, potřebuje stejně vyhrát poslední dva zápasy v Petrohradu a s Kazaní. V druhém středečním zápase skupiny vyhrála Kazaň v Petrohradu 77:65 a vykročila tak za postupem. Petrohrad se Strasbourgem se dělí o druhé a třetí místo. Nymburk zůstává poslední.


Zápas v Tipsport areně zahájil na rozehrávce tentokrát Derek Raivio. K němu postavil domácí kouč do základní pětky Vojtu Hrubana, Jirku Welsche, Chrise Burnse a Garretta Stutze. Washington a Tre Simmons nastoupili do hry až po prvním time outu Kestutise Kemzury, který přišel zhruba v polovině první čtvrtiny, kdy měl Nymburk na kontě pouhé dva body a soupeř si budoval náskok.


Ani jejich příchod však hned neznamenal obrat k lepšímu. Darius Washington sice rychle přispěchal s tříbodovou akcí, ale Strasbourg se stále dostával ke snadným košům a rychle se ujal dvouciferného vedení. Rodící se trhák hostí s klaksonem ukončujícím první pasáž hry aspoň snížil střídající Tomáš Pomikálek trojkou. Nymburk po první čtvrtině prohrával 12:23.


Brzké zařazení Tomáše Pomikálka do hry bylo šťastnou volbou, byl i u následujících dvou akcí, kterými Nymburk stáhl dalších pět bodů. Nejdříve z pod koše v tísni našel na perimetru přesného Tre Simmonse, vzápětí se sám prosadil dvoubodovou akcí. Vypomáhal svému týmu také v obraně, která se oproti první části hodně zlepšila.


Nymburk měl sice problémy v útoku, ale za prvních šest minut druhé čtvrtiny dovolil Strasbourgu pouhé dva body, když hostům několikrát zazněl klakson oznamující vypršení limitu na útok. Pozitivní bylo, že domácí obrana ubránila i několik druhých šancí a nenechala se tak trestat za útočné doskoky soupeře. Když v zápase hodně agresivní Chris Burns asi na potřetí dopíchl míč do obroučky, Nymburk poprvé vedl. Po prvním poločase byl stav 32:32.


Nymburský tlak pokračoval i po přestávce. V nasazení některých hráčů byl oproti předchozím zápasům velký rozdíl. Třeba Tre Simmons v obraně málokdy stál. O jeho agresivitě svědčí také to, že se v závěru zápasu vyfauloval. Hlavní rozdíl byl ale v kolektivním pojetí. Simmons s Washingtonem mnohem více zapojovali do hry i spoluhráče. Mimořádný den měl Burns, jehož agresivita dělala soupeři velký problém. Ve třetí čtvrtině trefil kromě Simmonse velké trojky i Pavel Houška a Nymburk tak vedl 55:46.


V závěrečné části to byl především boj o to, jestli domácí tým předčí Strasbourg ve skóre ze vzájemných zápasů. Nymburk chvíli dokonce vedl dvouciferným rozdílem, ale většinu času se rozdíl pohyboval právě kolem osmibodové hranice. Domácí pak prohrávali o šest bodů, když v obraně doskočili míč a šli do poslední pozice.


Darius Washington ale nezvolil zrovna nejlepší řešení. Při jeho stoprocentní bilanci šestek a umění dojít si pro faul, se více nabízela tato možnost. Zvlášť když Nymburku stačila dvoubodová akce. Darius se ale odhodlal k těžké trojce přes bránícího hráče, kterou minul. Následoval klakson, který ukončil zápas.


Statistiky zápasu naleznete ZDE.

 
vloženo: 28.01.2015 22:17 / přečteno: 8297x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.