USPAT SOUPEŘE V PLÁNU NEBYLO

USPAT SOUPEŘE V PLÁNU NEBYLO

Jako zlatá nit se všemi pozápasoými rozhovory vinula slova o psychologickém rozměru středečního vítězství, o nasazení a víře konečně zlomit sérii relativně dobrých ale prohraných zápasů v poslední době. Se svými prožitky se svěřili Vojta Hruban, Pavel Houška, Tomáš Pomikálek a Petr Benda. 

Vojta Hruban

Jak jsi dneska spokojený se svým výkonem v zápase?

Dneska nešlo o to, kdo jak zahrál, mně osobně se zápas zase tolik nepovedl, ale zvítězili jsme a to je obrovsky cenné. Dnes se mi nedařilo střelecky, tak jsem se snažil pomoci nějakými doskoky.

 

Diot se ale přes Tebe dneska tolik neprosadil…

Jednak se do toho tolik nenutil a za druhé jsme na něj byli lépe připravení. Rozhodovala ovšem týmová obrana a ta byla v tomto zápase z naší strany lepší.

 

Měli jste dva úkoly: vyhrát a vyhrát o osm a více. První se povedl, druhý ne…

V zápase byla spousta šancí, kdy jsme to mohli zlomit. Jedna moje střela, jedna od Daria a Tremu se to nepovedlo. Věřím, že Štrasburk skupinu vyhraje a vzájemné zápasy s ním nebudou důležité. Třeba bude chybět a třeba ne.

Pavel Houška a Vojta Hruban v zápase proti Štrasburku 

Co sis říkal, když tam Washingtonova střela na konci nepadla?

Že to je škoda, ale zápas jsme vyhráli. 
 

Jaká je prognóza do dalších zápasů a jak naše šance vidíš Ty?    

Musíme vyhrát a není to nereálné. Dneska jsem se herně zvedli a pokud budeme hrát stejně, máme šanci na dvě vítězství. Oba zápasy budou otevřené a k tomu nám pomohla dnešní výhra hlavně psychicky. Už to bylo hrozně dlouho, co jsme se naposledy radovali z vítězství.

 

Co se změnilo po špatné první čtvrtině?

Těžko říct, co se přesně změnilo… Dokázali jsme se více rozběhnout, dostat se do tempa a dát nějaké jednoduché koše. Možná jsme nechali Štrasburk trochu uspat, protože začali dobře, pak polevili.

 

Jaké jsou naše šance na postup?

Malé, ale jsou. Teď máme před sebou těžký zápas venku a po něm budeme chytřejší.

 
 
Tomáš Pomikálek
Tomáš Pomikálek v zápase proti Štrasburku

Po dlouhé době jsme podali výkon, který si představujeme. Bylo vidět, že všichni hrají s úplně jinou energií. Nejvíce to bylo vidět na Chrisovi, ten byl snad úplně všude. Bylo hodně vidět, že každého ten zápas baví. Míč rychle létal z ruky a prostě to bylo jiné než v jiných zápasech.

 

Jak moc byl začátek zápasu náročný na psychiku?

Není to příjemné, když tým začne takovým způsobem. Naštěstí jsme to rychle otočili. Od druhé čtvrtiny jsme byli lepší a hlavně jsme si dokázali, že umíme vyhrávat i s tak silnými týmy jako má Štrasburk.

 

Dostal jsi příležitost už v první čtvrtině. Věřil jsi, že vydržíš 15 minut?

Hodně to závisí na tom, jak začnu… Dneska jsem, myslím, začal ztrátou, ale trenér si asi nevšiml (smích). Potom jsem měl útočný doskok, dal jsem trojku s klaksonem… to tedy není úplně moje střela (smích).    


Časté téma našich zápasů – zóna…  

Je pravda, že od začátku sezony nám zóna v mnohých zápasech hodně pomáhá. Jakmile jsme prohrávali o deset a více bodů, zóna nám pomohla vrátit rozdíl do rozumných čísel. V dnešním zápase se jim tolik nedařilo z perimetru, u nich to bylo horší, a proto sehrála zóna ještě trochu větší roli než v prvním zápase. Kdyby se trefovali, mohl být průběh jiný.

 

Právě procházející Vojta Hruban Tě právě nazval žolíkem dnešního zápasu. Souhlasíš?

Já si myslím, že zase tolik práce jsem tam neudělal. Větší žolík byl Chris Burns, který měl spoustu doskoků, sedm útočných, dával body.

 
Pavel Houška
Pavel Houška v zápase proti Štrasburku

Dnes jsme všichni hráli koncentrovaně a hlavně týmově. Hodně jsme si pouštěli balón a to byl klíč k úspěchu. Začátek byl vlažný, ale snažili jsme se.

 

Bylo utkání náročnější než jiné letos v Eurocupu?

Bylo to náročné utkání, každý klíčový zápas je těžký. Hráli jsme o všechno a věřím, že nás výsledek i předvedená hra nakopne do dalších zápasů nejen v Eurocupu.

 

Ztrácel jsi po první čtvrtině víru ve vítězství?

No, nevypadalo to moc dobře, ale víru jsem ještě neztrácel a asi ani nikdo jiný. To bychom pak nehráli tak, jak jsme hráli. Nikdo nesklopil hlavu.

 

Čím jsme ten špatný průběh otočili?

Bojovností a úsilím. Možná i hráči soupeře si mysleli, že po tom jejich začátku nás to zlomí. Pak trochu polevili, my jsme se dostali na koně. Oni se snažili ve třetí čtvrtině kontrovat, dokonce vyrovnali, ale my jsme stále cítili vítězství na dosah, tak jsme do toho šli stále naplno.    

 

Jak se tobě hrálo se zraněním oka?

Velké limity jsem necítil, i když to ještě není zcela v pořádku.

 

Nevadí to při střelbě?

Při střelbě ani ne, horší je, když se podívám do ostrého světla.

 

V hale jsou světla poměrně nízko…

Asi jsem střílel z dobrého úhlu
 
Petr Benda
Petr Benda v zápase proti Štrasburku

Dneska jsme konečně prolomili sérii šesti týdnů bez výhry v evropském poháru. Až na prvních několik minut jsme zápas odehráli dobře jak na obranné tak na útočné polovině. Pomohla nám naše zónová obrana, kdy se soupeř dostal jedině do těžkých střel a nevěděl si rady, jak naši obranu přelstít. I když jsme třeba nedávali koše, drželi jsme si náskok. Takhle by to mělo vypadat každý zápas.

 

Mluvil jsi o špatném začátku. Nebylo to taktická varianta soupeře ukolíbat a pak udeřit?

Bohužel ne (smích) v plánu to nebylo..., i když to vypadá, že to zkoušíme na všechny soupeře.

 

Kdo byl z podle Tebe tím rozdílovým hráčem oproti minulému duelu?

Tomáš Pomikálek dneska předvedl výborné minuty na hřišti, kdy se rval v obraně a útoku přidal i pár bodů. Nechtěl bych zapomenout na Pavla Houšku, který se po zranění vrátil v dobré formě. V momentě, kdy jsme šli přes soupeře, proměnil důležité střelecké pokusy.

 

Přemýšleli jste v závěru o rozdílu?

Já jsem to moc nevnímal. Ale vím, že Darius měl hrát do svého hráče a snažit se zakončit nebo jít pro faul. Ani jedno se bohužel nepovedlo. Škoda že nedal, ale stále jsme ve hře. 

 
vloženo: 29.01.2015 11:27 / přečteno: 7967x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.