KOUČ: POŘÁD ZBÝVÁ JEDEN KROK

KOUČ: POŘÁD ZBÝVÁ JEDEN KROK

I v druhém zápase s nožem na krku za sebou Nymburk odvrátil bezprostřední hrozbu vyřazení z Eurocupu. Po třech porážkách z první poloviny nadstavbové části v odvetách zatím vítězí a stále je ve hře o postup do play off. K radosti svého kouče Kestutise Kemzury.

Nymburk vykřesal naději minulý týden domácí výhrou nad Strasbourgem a po dalším vítězství v Petrohradu jeho šance nyní hoří naplno. Parádní výkon se Zenitem byl navíc třetí výhrou týmu v mezinárodních soutěžích za sebou. Je vidět, že kromě výkonnost roste i sebevědomí.


„Odehráli jsme skvělý zápas. Vyhráli jsme ho hlavně zásluhou naší obrany. Co bylo klíčové, to byla naše maximální koncentrace po celých 40 minut. Bojovali jsme o každý míč, o každou situaci v zápase. Dokázali jsme eliminovat jejich rychlou hru a zastavovali jsme jejich rychlé protiútoky. V útoku jsme byli agresivní, rychle jsme si půjčovali míč, což nám přinášelo dobré střelecké příležitosti. Těžili jsme ze sebevědomí nabytého v předchozích dvou zápasech,“ uznal trenér Kemzura.


„Celý tým podal výborný kolektivní výkon na obou stranách hřiště. Pokud mám ale někoho jmenovat, musím Vojtu Hrubana, který odvedl dobrou práci při bránění Waltera Hodge. Kromě toho přidal body a doskoky. Jiří Welsch výborně kontroloval hru, Darius opět přinášel velkou agresivitu. Musím ale opět pochválit každého hráče, který dnes nastoupil. I ti, co měli méně minut, je maximálně využili.“


Po domácí prohře s Petrohradem na začátku ledna na úvod nadstavbové části, panovala v týmu mizerná nálada. V následujících týdnech se ale situace začala pomalu obracet. Nymburk nesrazila prohra s Rigou na vlastní palubovce ve VTB lize. Od té doby vyhrál už třikrát v řadě. Všichni ale vědí, že je před nimi stále těžký úkol.


„Nečekali jsme, že bude snadné z naší skupiny postoupit, ale po třech úvodních porážkách už se to zdálo téměř ztracené. A najednou to máme ve vlastních rukách. Pořád ale platí, že před sebou máme ještě jeden krok. Všichni víme, jakou sílu má Kazaň. I když teď doma překvapivě vysoko prohráli, pořád je to špičkový evropský tým. Ale jsme samozřejmě šťastní, že jsme zpátky ve hře,“ uvedl trenér.


Ještě před Kazaní zavítá do Nymburka už tuto neděli, hádejte kdo. Ano, znovu Petrohrad. Se Zenitem se utkáme tentokrát ve VTB lize ve Sportovním centru v 16:00. A to v dalším důležitém zápase v boji play off. Ještě předtím v pátek si tým odskočí k ligovému zápasu do Opavy.

 
vloženo: 05.02.2015 03:58 / přečteno: 9187x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.