NYMBURK ZDOLAL TAJFUN A JDE DÁL

NYMBURK ZDOLAL TAJFUN A JDE DÁL

ČEZ Basketball Nymburk si zajistil postup ze základní skupiny FIBA Europe Cupu už dvě kola před koncem. Ve středu porazil na domácí palubovce slovinský Tajfun Šentjur 103:81 a má tak jistotu minimálně druhého místa.

Kouč Ronen Ginzburg se musel v zápase obejít bez čerstvě zraněného centra Juliana Vaughna, ale podkošoví hráči ho výborně nahradili. Nejlepší zápas v sezoně odehrál s 11 body, 9 doskoky a 6 asistencemi za 27 minut Pavel Houška. Excelovali shodně šestadvacetibodoví Michael Dixon a Howard Sant-Roos.


Úvod zápasu byl ve znamení přesné palby z perimetru u obou týmů. V prvních sedmi minutách padlo hned osm trojek. Z toho Nymburk jich dal pět a vedl především díky nim 19:15, když smazal šestibodové manko z prvních minut utkání. Nymburské volné pozice na oblouku přicházely většinou po pohledných kombinacích zakončených nalezením volného střelce.


V obraně ale nebyl Nymburk maximálně koncentrovaný. Nedokázal vždy pokrýt útočný doskok Tajfunu a platil za to několika inkasovanými body. Chyboval i při přebírání hráčů. Naštěstí tu ale byly trojky. V závěru první čtvrtiny se ještě dvakrát z oblouku trefil Chasson Randle a stanovil vysoké skóre úvodní periody na 27:22. Jednadvacet bodů dal Nymburk z trojek. Trefil jich sedm z osmi pokusů, což spíš připomínalo All Star Game v NBA.


Randle si zkraje druhé čtvrtiny udělal třetí faul a musel střídat, ale jeho týmu to nemuselo tolik vadit, protože ve stejnou chvíli začal zápas kontrolovat. Už osmou nymburskou a svou třetí trojku prohnal obroučkou Howard Sant-Roos. Stále hůře branitelným pro hráče Tajfunu se stával Michael Dixon. Nymburk si dokázal najít cestu ke koši, i když soupeř přecházel na zónu. V obraně lépe přebíral a tolik už nedocházelo k mismatchům, ze kterých Šentjur těžil v první čtvrtině.


Již 15 bodové vedení ale Tajfun dokázal mírně stáhnout, když minutu před koncem dvakrát za sebou snadno odemkl obranu Nymburka. Proto si kouč Ginzburg si vzal time out, aby posílil obranou koncentraci svých hráčů. Ti ale i tak neubránili poslední pozici domácích, za tři body se trefil Ponjavič. Do konce poločasu ale zbývalo ještě několik málo vteřin, které geniálně využil Sant-Roos. Ten se vřítil do rychlého protiútoku a téměř s klaksonem zarazil míč do obroučky. Parádní akce již sedmnáctibodového Kubánce stanovila skóre na 53:43.


O svém vítězství Nymburk rozhodl ve třetí části. Ruka se definitivně rozhořela Dixonovi, který dal tři trojky za sebou a 13 body soupeře rozebral. Zlomem byl nesportovní faul, který Nymburk ztrestal maximálním počtem pěti bodů. Najednou tu byl více než 20 bodový náskok a ten už si domácí tým k radosti svých fanoušků pohlídal.


V poslední části už sice Nymburk nebyl tak produktivní, dal jen polovinu bodů oproti třetí čtvrtině, kouč ale mohl dát minuty mladým hráčům z lavičky a pošetřit opory na další program. Tím nejbližším bude nedělní zápas na CSKA Moskva.


Body:


NBK - Sant-Roos 26 (za 3b 5/4, 5d, 3a, 2blk, 4m+), Dixon 26 (za 3b 6/4, 7d, 4a), Houška 11 (9d, 6a), Randle 10 (za 3b 4/2), De Zeeuw 9 (4d, 4a), Vilhjálmsson 6 (za 3b 3/2), Hruban 6 (3a), Benda 6 (2a, 2a, 2m+), Peterka 2, Svoboda 1.


TAJ - Bolčina 22, Ponjavič 13, Parker 11,...

 
vloženo: 18.11.2015 21:18 / přečteno: 9324x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.