ŘEKLI PO UTKÁNÍ …

ŘEKLI PO UTKÁNÍ …

Hned pětice hráčů zasedla po utkání s Tajfunem Šentjur do zpovědnice. Mimo jiné prozradili, kolik je za kilo, od koho čekali ještě trojku a s čím nebyli úplně spokojeni.

Vojtěch Hruban

Pro nás to bylo dnes povinné vítězství, které jsme zvládli. Prohrát s takovým procentem střelby se snad ani nedá. Byl to opačný zápas proti tomu, který jsme sehráli s Aarhusem (Bakken Bears). Tehdy se nám nedařilo nic, dneska skoro všechno. Za poločas jsme měli devadesátiprocentní trojky! Zápas se hrál dnes v našem tempu. Pokud náhodou něco nevycházelo, trojka nás vždycky dostala zpátky na koně.

Pamatujete takhle úspěšnou trojkovou střelbu?

Nevím, kolik to bylo přesně na konci zápasu, ale v poločase to bylo 9/8… a to jsem byl jediný dřevák, který trojku nedal (smích).

Taková týmová úspěšnost střelby z perimetru hodně zvedne sebevědomí…

Přesně tak, je příjemné vědět, že nás mohou trojky držet, když se něco nepodaří. Útoku to dává větší lehkost. Střelba byla dnes naše velká zbraň.

Jak se hraje s vědomím, že musíte vyhrát?

Zápasů, které musíme vyhrát, hrajeme za sezonu několik. Už máme něco odehráno a už to není tak, že by měl člověk rozklepaná kolena nebo byl nervózní. Dneska jsme věděli, že když budeme hrát naši hru a budeme hrát rychle, zápas můžeme v pohodě ovládnout.

Diváci chtějí stovku, hráči moc ne. Jaká je „pokuta“ za stovku?

Je to jednoduché: kilo za kilo. Dneska to bylo fajn, protože Mike to vyloženě chtěl dát… takže už to tam má napsané (smích).

 
Pavel Houška

Jsme rádi, že jsme vyhráli, i když utkání nemělo takový průběh, jak ukazuje konečné skóre, protože od začátku jsme se dopouštěli mnoha nevynucených chyb a špatné komunikace v obraně. Naštěstí jsme to pak eliminovali v útoku a dobře jsme stříleli.

Co dodat k výborné trojkové střelbě?

Dneska jsme se mohli o střelbu opřít. Poločasový nástřel 9/8 z trojek, to jsem hodně dlouho neviděl. Proto se také obrana soupeře více otevřela a dostali jsme příležitost i k nájezdům.

Pomáhá to i sebevědomí?

Jednoznačně… jen jsme ještě čekali, kdy to zvedne Petr Benda… no, dneska se to nepovedlo, tak si to snad schoval na příště…

Hodně jsme mluvili o útoku. Jak by se hodnotila obrana?

Bodů padlo trochu více, než by mělo. Já to přičítám občasným chybám v komunikaci. Také jsme si chtěli zkusit nějaké jiné druhy obran pro další zápasy a v některých případech jsme měli trochu problémy.

Do zápasu jste šli jako favorité. Čekali jste takový rozdíl ve skóre?

Chtěli jsme vyhrát, ale s takovým rozdílem jsme nepočítali. Mysleli jsme si, že budou houževnatí a že si půjdou za svým. Jim také v utkání šlo o hodně.

 
Matěj Svoboda

Věděli jsme, že v případě vítězství postupujeme do dalších bojů v poháru Eurocup. Proto jsme do utkání dali všechno, abychom si zajistili klidný konec základní části. Začali jsme dobře v útoku i obraně, i když chybám jsme se pochopitelně nevyhnuli. Udělali jsme jich ale méně než soupeř a to rozhodlo.

 
Martin Peterka

Byl to pro nás důležitý zápas, který jsme chtěli vyhrát, abychom si zajistili minimálně druhé místo ve skupině. Lépe jsme odehráli zápas na útočné polovině, v obranné činnosti byly nějaké mezery. Dostali jsme celkově hodně bodů.   

Jak moc se lišil soupeř v prvním a tomto zápase?

Na palubovce měli o jednoho hráče více než v minulém utkání na perimetru a jeden jim chyběl pod košem. Přišel Clark, ale nehrál pivot Zimič. Z toho důvodu hráli více venku na Čebulara a Ponjaviče.

Co nám v utkání nejvíce pomohlo?

V prvním poločase jsme výborně trefovali trojky.

V utkání proti Hibernii jsi byl střelcem stovky. Když se schylovalo ke stovce v tomto zápase, poslal tě trenér zase na hřiště. Bral jsi to jako trest?

Doufal jsem, že mě neposílá kvůli tomu, abych já platil „pokutu“… Nakonec to vyšlo naštěstí na Mika (úsměv). Doufám, že budeme dávat stovky častěji, ale že to na mě nevyjde (smích).

Přešel bys v zápase pro jistotu střeleckou pozici na kilo?

Ne, vystřelil bych to… i když každý kilo dobrý (smích).
 
Petr Benda

Před utkáním jsme byli trochu nervózní. Ale zápas jsme měli od začátku pevně ve svých rukou. Diktovali jsme tempo, rychle jsme přecházeli do protiútoku, vycházeli jsme ze solidní obrany, i když jsme nějaké chyby dělali.

V některých úvahách před začátkem soutěže se spekulovalo, že by Šentjur mohl být společně s námi druhým postupující. Jak tě překvapilo, že je vyřazen?

Já jsem na začátku soutěže nijak nepřemýšlel, kdo by měl ze skupiny postoupit… tedy kromě nás… Teď po čtyřech kolech je vidět, že Dánové jsou po právu druhým postupujícím.

Postoupili jsme minimálně z druhého místa. Spadl vám kámen ze srdce po zápase nebo už během něho?

Věřili jsme si ještě před tím, než soutěž začala (úsměv). Už v poločase jsme věřili, že postup nám neunikne. Náskok jedenácti bodů při střelbě, kterou jsme měli, byl už docela bezpečný. 

 
vloženo: 19.11.2015 05:57 / přečteno: 10062x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.