SOUBOJ DRUHÉHO S TŘETÍM

SOUBOJ DRUHÉHO S TŘETÍM

Nymburští Lvi se do armádního celku CSKA Moskva zakousnou ve své historii posedmé. Pátý zápas to bude pro Vojtu Hrubana, se kterým jsme si ještě vpodvečer před odjezdem povídali.

Vojta Hruban se utkal s CSKA celkem čtyřikrát. Ve své první sezoně v Nymburce (2012/13), odehrál v prvním zápase šest a půl minuty, ve druhém dvojnásobek a zatížil konto moskevského celku dvěma, respektive čtyřmi body. V dalším roce byly oba týmy v jiných skupinách a potkaly se tedy až v minulé sezoně, kdy po odstoupení týmů z Litvy vznikla jedna základní skupina se všemi družstvy. V těchto dvou zápasech už byl příspěvek Vojty Hrubana větší. Jednak v obou zápasech strávil něco kolem pětadvaceti minut. V domácím zápase Vojta nastřílel 11 bodů a k tomu získal 4 doskoky. Bylo to utkání, ve kterém Nymburk dlouho odolával a nakonec prohrál třináctibodovým rozdílem až díky dvěma trojkám Sonny Weemse v posledních pěti minutách. V odvetě v Moskvě, která se ze všech šesti zápasů s tímto gigantem evropského basketbalu nymburským hráčům nejméně podvedla, nastřílel Vojta Hruban 6 bodů a přidal jeden doskok.
 

Letos je však na palubovce „jiný“ Vojtěch Hruban. Jeho výkon ve VTB lize se stupňuje. V minulém roce skončil mezi střelci na 64. místě s 9,2 bodů na zápas, letos je čtrnáctý nejlepší s průměrem 15,7 bodů na utkání. „Možná mám větší sebevědomí… ale nikdy jsem o tom nepřemýšlel,“ odmítl se Vojta nějak hluboce zaobírat svými statistikami. 

 

„CSKA je klub z TOP 5 Evropy a ukázal to zrovna v posledním zápase proti Maccabi Tel Aviv. Ve VTB lize je to jeden z nejtěžších soupeřů,“ řekl Vojta. Proč ale neoznačil zápas jako ten nejtěžší?? „Podle mého názoru je soupiska Chimki snad ještě lepší než CSKA. Rozdíl mezi nimi se řídí jen momentální formou obou týmů,“ vysvětlil Vojta. V Eurolize si však CSKA už čtyři kola před koncem základní části zajistil jako vůbec první tým postup do další fáze. Chimki je ve skupině A na druhém místě.   

 
Vojta Hruban a Nando de Colo

„Od CSKA se čekají jenom vítězství a tituly. Díky tomu to však nemají ve VTB lize lehké. Proti CSKA se chce každý tým vytáhnout. Protivník není nikdy favorit, a když se prohraje, snadno se řekne: ‚No, to bylo CSKA Moskva…‘ naopak, když soupeř vyhraje, je to velká sláva. My takovou pozici máme v české lize,“ zamyslel se nad úlohou favorita soutěže Vojtěch Hruban.    

 

Proč je vlastně CSKA tak dokonalé? Samozřejmě rozpočet klubu je i na ruské poměry velký. Jen peníze však vítězství nedělají. „CSKA má vynikající individuality, ale každý rok tým zdobí kolektivní hra. Na soupisce mají dva skvělé rozehrávače Teodosiče a de Cola, kteří dokáží ze svých spoluhráčů ‚udělat‘ v zápase několik dvouciferných střelců,“ hledal silné stránky nymburský křídelník a specialista na obranu klíčových hráčů soupeře (na fotografii brání právě Nando de Cola).

 

Na nedělním duelu s CSKA je přeci jen něco trochu netradičního a nečekaného. Utkají se totiž tabulkoví sousedé. Moskvané jsou druzí a Nymburku patří třetí příčka. „Měli jsme výborný vstup do soutěže, ale musíme si přiznat, že jsme měli i lehčí soupeře a nehráli jsme tolik venku,“ nepřeceňuje Vojta Hruban výborné umístění svého týmu. Nechybělo ale mnoho a mohlo být pořadí týmů obrácené. Středočeši totiž ztratili ve Volgogradu utkání košem, který padl po chybě časomíry a znamenal prodloužení, ve kterém frustrovaní hosté už nenašli rytmus. „Takhle naštvaný a rozhozený jsem snad ještě nikdy nebyl,“ rozohnil se ještě skoro týden poté Vojta Hruban a pokračoval: „V zápase jsme sice nehráli moc dobře, ale přesto jsme měli na vítězství. Byl to zájezd, na který jsme odlétali v jednu v noci, takže celý denní rytmus byl nabouraný. Do zápasu jsme museli vložit obrovské množství energie, abychom zlikvidovali vedení domácích. Zápas jsme měli v normální hrací době v podstatě vyhraný. To, co se stalo na konci, se těžko komentuje. V soutěži jako je VTB by se to stávat nemělo, zvlášť když rozhodčí kontrolovali závěr několikrát na videu… a pak rozhodnou úplně špatně. Snad nás výsledek zápasu nebude někdy v budoucnosti mrzet.“ 

 
vloženo: 21.11.2015 19:03 / přečteno: 7117x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.