VYRÁŽÍME NA TRIP, ČEKÁ NÁS CSKA

VYRÁŽÍME NA TRIP, ČEKÁ NÁS CSKA

Poprvé v této sezoně se výprava Nymburka vydává do zahraničí na dvouzápasový trip, na kterém sehraje dva zápasy ve třech dnech. Jako první českého mistra prověří v neděli v Moskvě nikdo menší, než slavné CSKA. V úterý pak nastoupí Nymburk na palubovce dánských Bakken Bears Aarhus.

První souboj bude v rámci VTB ligy a Nymburk v něm bude čelit basketbalovým milionářům, šestinásobným vítězům soutěže a šampionům posledních čtyř ročníků, kteří patří každý rok také k favoritům na vítězství v Eurolize. Úterní zápas pak bude přímým soubojem o první místo ve skupině F FIBA Europe Cupu.


„Není ideální hrát tak rychle po sobě dva tak důležité zápasy a ještě mezi nimi přejíždět, ale není to pro nás téma k řešení. Naším úkolem je se na oba soupeře připravit co nejlépe. Věřím, že si mezi zápasy stihneme dobře odpočinout. Bohužel nás limituje absence dvou důležitých hráčů, ale bude na ostatních, aby je zastoupili,“ uvedl kouč Ronen Ginzburg a tím zároveň prozradil, že v Moskvě a v Aarhusu bude stále postrádat Jiřího Welsche a Juliana Vaughna.


Nymburk může být až na některá dílčí zaváhání s úvodem sezony spokojen. Dlouho okupoval druhé místo ve VTB lize a jen smolná prohra ve Volgogradu z minulého týdne ho sesadila o příčku níže právě za CSKA. Kdyby však někdo před sezonou tipoval, že nedělní zápas bude soubojem druhého a třetího týmu tabulky, byl by považován přinejmenším za velkého optimistu.


„Pořád jsme v dobré pozici a do Moskvy jedeme s tím, že nemáme co ztratit. O CSKA není třeba dlouze mluvit. Každému je jasné, že je to jeden z nejlepších týmů Evropy. Záleží jen na nich, jak zápas pojmou. My musíme hrát to nejlepší, co umíme a čekat na svou šanci. Vždy věřím ve vítězství, ale víme, co nás tam čeká. Zápas bude dobrým testem pro hráče a doufám, že si ho užijeme,“ uvedl Ginzburg.


Podle izraelského trenéra je CSKA ještě lepší tým, než byl v minulé sezoně, kdy se dostal do Final Four Euroligy. „Loni hodně těžili ze svých podkošových hráčů, hráli více ve vnitřním prostoru. Teď jsou atletičtější tým, který více využívá střelbu ze střední a dlouhé vzdálenosti. Myslím, že jetos je CSKA komplexnější,“ domnívá se Ginzburg.


Zápas začíná v 15.00 našeho času a přímým přenosem ho vysílá stanice Nova Sport1. Živě poběží i na oficiálních stránkách VTB ligy.

 
vloženo: 20.11.2015 15:11 / přečteno: 7601x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.