V DÁNSKU O PRVNÍ MÍSTO

V DÁNSKU O PRVNÍ MÍSTO

Po vysoké porážce v Moskvě od CSKA ve VTB lize se výprava Nymburka v pondělí přesunula do Dánska, kde zítra svede souboj o první místo skupiny F Fiba Europe Cupu s Bakken Bears Aarhus.

V minulém pohárovém zápase doma proti Tajfunu Šentjur si Nymburk zajistil postup minimálně z druhého místa. V úterý půjde o to si výchozí situaci po základní skupině ještě vylepšit a oplatit Aarhusu domácí porážku. Pokud tým Ronena Ginzburga vyhraje o dva o více než dva body, vítězství ve skupině bude jeho. Samozřejmě ho ještě musí v posledním kole stvrdit povinnou výhrou v Irsku nad Hibernií.


Nedělní vysoká porážka o 51 bodů s Moskvy od CSKA by podle kouče Ronena Ginzburga na týmu velké stopy zanechat neměla. „Bez tří hráčů základní pětky jsme proti takovému týmu na vítězství pomýšlet nemohli. Šlo jen o to, o kolik prohrajeme. Že to bylo o tolik, nás samozřejmě mrzí, ale na tomto tripu máme především za úkol vyhrát v úterý,“ uvedl trenér s tím, že v domácím zápase proti CSKA 20. prosince na pražské Královce očekává jiný průběh.


Právě fakt, že již za dva dny čeká tým důležitý zápas v Dánsku, pomůže prý nejlépe zapomenout na výsledek z Moskvy.  „Nemáme čas se v tom moc pitvat. Musíme své hlavy nastavit okamžitě k dalšímu zápasu. Něco jsme si k tomu řekli, ale teď už se plně koncentrujeme na odvetu s Aarhusem, ve které si chceme zajistit první místo ve skupině, protože pak budeme mít výhodnější nasazení v další fázi FIBA Europe Cupu,“ uvedl Ginzburg.


Aarhus je ale tým, který má letité pohárové a dokáže trestat jakékoliv zaváhání či ztráty koncentrace. „V Nymburce nám ukázali svou kvalitu. Víme, že když podáme maximální výkon, což jsme doma nepodali, měli bychom uspět. V první řadě teď musíme kvalitně zregenerovat. Máme na to více než 24 hodin,“ řekl nymburský kouč.


Zápas v Aarhusu začíná v úterý v 18.15. Živě poběží na Youtube kanálu FIBA Europe.

 
vloženo: 23.11.2015 16:12 / přečteno: 8389x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.