S AARHUSEM OPĚT PORÁŽKA

S AARHUSEM OPĚT PORÁŽKA

Basketbalisté Nymburka stejně jako doma i v odvetě podlehli dánskému týmu Bakken Bears Aarhus. Ze skupiny F Fiba Europe Cupu tak půjdou dál z méně výhodné druhé pozice. Aarhus v úterý zvítězil 82:79.

Nymburk potřeboval vyhrát o více než dva body, aby mohl pomýšlet na vítězství ve skupině. Jenže v Aarhusu o tři prohrál. Dánský tým povzbuzen výhrou v Nymburku od začátku ukazoval, že český zástupce v soutěži to s ním bude mít hodně těžké. Na Nymburk byl dobře připraven. Dařilo se mu nepouštět ho do rychlých protiútoků a opíral se o solidní střelbu. Hostujícímu týmu nepomohlo ani 12 trojek. Aarhus dal o tři méně, ale jeho trefy z poza oblouku většinou přicházely v ty správné momenty. Lepší byl i na doskoku poměrem 39:26. Ve výsledku mu neuškodilo ani 19 ztrát oproti nymburským deseti.


Nymburský kouč Ronen Ginzburg už mohl do zápasu nasadit uzdravené Jiřího Welsche a Maxe De Zeeuwa. Především prvně jmenovaný odvedl velmi solidní výkon, když si připsal devět bodů a 11 plusových bodů. Jeho tým ale od začátku mírně ztrácel a první čtvrtinu prohrál 18:15.


Ve druhé části náskok domácích ještě narostl. Po úspěšné tříbodové střele už vedl Aarhus o 12 bodů, což bylo jeho nejvyšší vedení v zápase. Do poločasu ale Nymburk snížil na 43:35.


Po přestávce hosté zásluhou rychlého průniku Petra Bendy snížili už na čtyři body, ale Bakken Bears na to odpověděli dvěma rychlými trojkami a opět vedli dvouciferným rozdílem. Ronen Ginzburg na to reagoval time outem. Po něm přišla stejná odpověď Jiřího Welsche a Vojtěcha Hrubana a bylo to zase o tři. Závěr třetí čtvrtiny ale patřil Bakkenu, který po ní vedl 61:55.


Nymburku se ve čtvrté čtvtině podařilo vyrovnat po trojkách Chassona Randla a opět Vojtěcha Hrubana, ale vedení nepřevzal. Odpovědí domácích byla rychlá trojka. Následně byl Aarhusu odpískán nesportovní faul, ale Jiří Welsch toho nedokázal využít. Nedal obě šestky a poté přišel o míč. Naopak na druhé straně Aarhus hodně nakopl alley oop zahraný domácími tahouny Biviou a Jukičem.


Bakken Bears se prezentovali agresivní a hlavně účinnou obrannou, přesto ji překonal svou další trojkou Vojtěch Hruban a opět srovnal skóre. Dvě minuty před koncem Nymburk opět jak jinak než trojkou Vojty potřetí vyrovnal, ale ani tentokrát nedokázal převzít vedení. To si opět vzal Aarhus.  Velkou naději svou čtvrtou trojkou v zápase opět vykřesal Hruban, která dostal svůj tým do jednobodového závěsu.


Ještě 18 vteřin před koncem ztrácel Nymburk opět jen bod po rychlém brejku Chassona Randla, ale míč měli v držení domácí. Michael Dixon fauloval, jenže Bivia udržel nervy a dvěma šestkami stanovil konečné skóre. Poslední střelu zápasu si vzal opět Vojtěch Hruban, ale tuto těžkou trojku, tentokrát minul.


Body:

BAK - Jukič 21, Bivia 17, Plannthin 13, Diouf 12 (13d),...

NBK - Randle 19 (za 3b 7/3), Hruban 18 (za 3b 7/4), Welsch 9 (5a, 3d +11), Benda a De Zeeuw 8, Dixon 7 (5a), Sant-Roos 5, Houška 3, Peterka 2.
 
vloženo: 24.11.2015 20:56 / přečteno: 8464x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.