VTB LIGA TRESTALA ZA VOLGOGRAD

VTB LIGA TRESTALA ZA VOLGOGRAD

Zápas ve Volgogradu, který sehrál Nymburk 14. listopadu, se neobešel bez dodatečných trestů. Udělilo je vedení VTB ligy za kontroverzní koš s klaksonem na konci čtvrté čtvrtiny, kterým Nymburk na palubovce Rudého října přišel o vítězství.

Revizní komise VTB ligy shlédla záznam inkriminovaného momentu a rozhodla, že v závěru zápasu došlo hned k dvojímu porušení pravidel.


Prvního uznaného prohřešku se dopustil exekutor trestných hodů D. J. Cooper, který před druhou nahozenou šestkou vnikl do vymezeného území doskakovat dříve, než se míč dotkl obroučky, což pravidla zakazují. Míč měl podle pravidel dostat do držení Nymburk. Druhého pochybení se dopustila obsluha časomíry Volgogradu, která spustila odpočet poslední 1,3 vteřiny zápasu prokazatelně minimálně o půl vteřiny později.


Za tato porušení pravidel padly následující tresty:


Domácí klub byl potrestán pokutou 30 000 rublů (zhruba 12 000 Kč). Pracovník zodpovědný za časomíru v zápase s Nymburkem byl suspendován až do konce sezony 2015/2016. Rozhodčí Ivan Dragojevič zodpovědný za správné provedení trestného hodu, byl potrestán tříměsíčním pozastavením nominací na zápasy VTB ligy.


Komise zároveň uznala, že postup hlavního rozhodčího Arnise Ozolše, který na videu po zápase kontroloval pouze to, jestli vyrovnávací koš padl v časovém limitu, byl správný.


Situace sporného koše na videozáznamu  

 
vloženo: 23.11.2015 18:11 / přečteno: 8142x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.