PRVNÍ LETOŠNÍ TRIP

PRVNÍ LETOŠNÍ TRIP

Nymburští hráči dnes před půl druhou odpolední přistáli na letišti v dánském Billundu. Díky přesunu utkání Eurocupu ze středy na úterý, mohlo vedení klubu zorganizovat první letošní dvojzápasový trip Moskva – Aarhus.

Anglické slovo TRIP, které se do češtiny překládá jako cesta nebo výlet, není v komunikaci nymburských hráčů neznámým pojmem. Tímto slůvkem se označuje zájezd, při kterém se odehraje více než jeden zápas na venkovní palubovce bez návratu domů. Jen v loňské sezoně, kdy díky nabitějšímu programu o 11 zápasů české NBL, nebyla o takové cesty nouze. Celkem pětkrát se se hráči na takovou cestu vydali.
 

Začali hned v říjnu dvojzápasem Zenit Petrohrad – Rudá Křídla Samara. Radost přineslo jen to, že se všichni šťastně vrátili domů, ze sportovního hlediska to byla smutná cesta. Nymburk oba zápasy ve VTB lize prohrál a nepodařilo se mu otočit nepříliš povedený stup do sezony. S daleko veselejší náladou se hráči vraceli z dalšího tripu do finského Loimaa a španělské Sevilly. V obou dramatických utkáních Lvi vyhráli, přičemž především jednobodové vítězství v Seville v Eurocupu se hodně počítalo. Lednový trip do Novgorodu a Kazaně přinesl také vyrovnaná utkání, ale cestovatelé si domů přivezli jen dvě porážky. O čtrnáct dní později si nymburští hráči z Astany i Petrohradu přivezli pro změnu dvě vítězství. To první kazašské ukončilo řadu porážek ve VTB lize, druhé v Eurocupu posílilo v té době myšlenky na postup ze skupiny LAST 32. Poslední trip sezony 2014/15 byl jako jediný spojením české ligy a VTB ligy. Nymburk zamířil přímo ze zápasu v Ostravě na letiště do Vídně, odkud odletěl na utkání VTB ligy do Saratova.

 

V sezoně 2013/14 se uskutečnily dva specifické tripy. Při jednom z nich v březnu 2014 se hráči mezi dvěma zápasy nepřesouvali. Odehráli totiž v Kazani se stejným týmem utkání v Eurocupu a VTB lize. Oba dva prohráli, v Eurocupu o sedmnáct a VTB lize o čtrnáct. Na zatím nejdelší trip se vydali nymburští basketbalisté v listopadu roku 2013, kdy během osmidenního cestování odehráli utkání ve francouzském Le Mans (Eurocup), poté v sibiřském Krasnojarsku (VTB) a nakonec v italském Cantú (Eurocup). Bohužel z této dvacet tisíc kilometrů dlouhé cesty se tým vrátil bez vítězného utkání.  

 

Jak se na tripy dívá Vojtěch Hruban?  „Pokud to jde a hrajeme třeba v neděli a hned v úterý, je lepší letět přímo. Odpadne jedno cestování letadlem, cesta na a z letiště v Praze. Je to jednodušší. Pokud člověk jeden den přiletí a měl by druhý den letět a jen přespat, tak to je opravdu zbytečné.“ A co je nejhorší: „Asi nejhorší je přiletět z nějakého venkovního zápasu, odehrát utkání v české lize a hned zase ráno letět na další zápas.“  

 

„Pro mě je to lepší než se vracet na půl dne domů,“ říkal Jiří Welsch ještě před rokem a půl, dnes už má doma jiné radosti a možná bude trochu jiného názoru. Pochopitelně vícedenní cesty jsou lépe přijatelné pro hráče, kteří v Česku nemají rodiny. Ti nemusí oželet vztahy se svými blízkými, sociální sítě pro ně fungují stejně v Česku jako za hranicemi. „Je to daň za evropské soutěže a všichni jsme s tím do Nymburka šli. Raději zápasy v evropských pohárech s častým cestováním než klid bez kvalitních zápasů,“ vyjádřil asi za všechny Pavel Houška. 

 
vloženo: 23.11.2015 10:20 / přečteno: 8399x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.