ZATÍM NEJTĚŽŠÍ ZÁPAS

ZATÍM NEJTĚŽŠÍ ZÁPAS

V tradičně příjemné basketbalové atmosféře v Opavě Nymburk nezaváhal, a byť musel vydat více sil než v jiných zápasech, v souboji prvního a třetího týmu ligového pořadí zvítězil 89:71.

Oba dva týmy hrály s hodně vytaženou obranou a zpočátku se ani jednomu družstvu příliš nedařilo střelecky. Po pěti odehraných minutách byl stav 5:6. Opava dala doma první koš utkání a ve vedení zůstala jen asi půl minuty. Pak Petr Benda, později vyhlášený hráčem utkání, vyrovnal a z trestných hodů nasměroval tým k vítězství. Od druhé minuty už Nymburk neprohrával. Zpočátku hodně přihrávek Nymburka směřovalo „až do kuchyně“, kde se třikrát v krátké době uvolnil Tony Meier ke snadným šesti bodům zpod koše. Opava, tak jak je pro ně typické, spíše odstřelovala nymburský koš z dálky. Po jedné trojce Gniadka v 6.minutě Opava ještě vyrovnala. Odpověď přišla z rukou Allena, kterému dali domácí hráči trestuhodný prostor na levé straně perimetru. Po obranném doskoku přenesli hosté rychle míč dopředu a z rychlého protiútoku dali další dva body. To byl signál trenéru Czudkovi k oddechovému času. Obraz hry se však nepodařilo změnit a Nymburk po trojce Peterky už pomalu začal atakovat desetibodový rozdíl ve skóre. Pět bodů na přelomu čtvrtin ještě tuto metu nedovolilo překonat. Ovšem dvanáctá minuta patřila Pavlu Pumprlovi, který dvěma trojkami upravil na 16:28. Blažek s Jurečkou odvětili stejnou mincí, přitom trojka Luďka Jurečky byla hodně „drzá“. Opavský snajpr zvedl střelu až z nějakých osmi metrů. Trenér Ginzburg uznal, že je třeba svolat hráče k poradě a nenechat domácí perimetru rozstřílet. Dalších několik útoků po sobě se skórovalo zpod koše a skóre se v polovině druhé čtvrtiny posunulo na stav 28:33. Oba dva týmy měly v té době už na svém kontě čtyři a více osobních chyb, a proto se házely trestné hody. Domácí si však s nimi moc nepomohli, nedali hned čtyři v řadě. Navíc hosté začali vybíhat do rychlých protiútoků, ať po obranném doskoku nebo po zisku míče. Nejvyšší rozdíl prvního poločasu přišel necelé dvě minuty před koncem poločasu po dvou trojkách hostů (30:45). Jednu vsítil Sant-Roos a druhou Allen. Trojkou v poslední vteřině prvního poločasu odpověděl domácí Šiřina, byly to však jeho první a nakonec jediné body zápasu.

 

Ještě než se domácí fanoušci po poločasovém občerstvení řádně usadili do židlí, Opava dvěma šikovnými koši snížila na 40:47. Ošklivý faul Cveka na Allena byl ohodnocen jako nesportovní a po dvou šestkách Allena a koši s faulem Bendy vedli hosté opět dvouciferně 54:40. Na 17 bodů rozdílu upravil těsně před polovinou třetí čtvrtiny Meier (42:59). Domácí opět snížili až na 52:65, ale pak se za faul při trojkové střelbě na čáru trestných hodů postavil Vojta Hruban. Všechny tři proměnil, ale do sázky s Honzou Smetanou se asi tato trojka asi počítat nebude. I poslední čtvrtinu vyhráli hosté. Rozdíl ve skóre ani jednou nepadl pod deset bodů. Oba dva týmy střílely z různých distancí a často to byly dva koše v řadě. Minutu před koncem se rozdíl ve skóre poprvé na chvíli podíval na dvacítku. Bylo to po trojce Sant-Roose. Poslední body Opavy však dal střelec Jurečka, který zápas skončil s bilancí trojkové střelby 4/5.

 

Body: Gniadek 19, Jurečka 14, Blažek 9, Dragoun 7, Zbránek, Kvapil, Kouřil po 5, Vlček 4, Šiřina 3 – Meier 18, Allen 17, Sant-Ross 15, Benda 13, Pumprla 11, Hruban 5, Kříž 4, Peterka 3, Lawrence 2, Welsch 1, fauly: 21:20. TH: 14/23 : 20/23, dvojky: 15/35 : 21/42, trojky: 9/29 : 9/21, doskoky: 31:37, ztráty: 13:13, body po ztrátě: 8:17, body z rychlých protiútoků: 10:21, čtvrtiny: 13:20, 23:27, 16:22, 19:20

 
Ohlasy po utkání:
Ronen Ginzburg:

Do Opavy jezdíme rádi, je zde výborná atmosféra, mně osobně se tady moc líbí. Opava je malým klubem, ale hraje velký basketbal, je dobře koučovatelná. Sice jsme po celé utkání vedli, ale do velkého náskoku jsme se nedostali, museli jsme naplno hrát až do konce. Dnešní zápas beru jako dobrou přípravu na Champions League

 
Petr Czudek:

Nymburk je velkým týmem. Pokud ho chcete porazit, musí se sejít více věcí. Soupeř musí mít za sebou náročné pohárové zápasy, musí polevit v koncentraci. K nám ale přijel svěží, plně koncentrovaný. Byla radost dívat se, v jakém tempu hraje. Nezachytili jsme trochu soupeřovo tempo v úvodu. Nakonec to ale nebylo špatné. Mrzí mě jen jednadvacet bodů, z rychlého protiútoku. Jsem rád, že jsme soupeře přinutili hrát naplno až dokonce.

 
vloženo: 16.10.2016 00:05 / přečteno: 8730x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.